Getest: de hypergepersonaliseerde gelaatsbehandeling van Nomige

Het Belgische high tech huidverzorgingsmerk Nomige bestaat vijf jaar! Dat viert het merk met verzorgingsbehandelingen, zodat je het merk echt kan beleven. Het was een aangename kennismaking.

Het summum van personalisering

Hoewel er aan de lopende band nieuwe cosmeticaproducten en zelfs nieuwe merken uitkomen, zijn echte innovaties niet zo courant. 5 jaar geleden lanceerde dr Barbara Geussens, een biotechnoloog die doctoreerde in de dermatologie, Nomige, dat huidverzorging op maat van je DNA maakt. En het is nog Belgisch ook!

Ik liet mijn DNA analyseren en ontving enkele weken later een uitgebreid rapport, dat de (genetisch bepaalde) zwakke punten én troeven van mijn huid onthulde. Samen met een verzorgingspakket (dagcrème, -serum, nachtcrème en -serum), gemaakt op basis van de info uit dat rapport en een online lifestyle test. Je huidconditie wordt immers bepaald door zowel interne (je genen) als externe (omgeving) factoren. Het summum van personalisering, een van de grote trends in cosmetica.

Aan die high tech aanpak hangt uiteraard een prijskaartje. En hoewel dat niet overdreven is voor hetgeen je krijgt, is het wel een drempel voor veel mensen. Dus brak Barbara haar hoofd over hoe ze de drempel voor Nomige kon verlagen en het merk dichterbij potentiële én bestaande klanten kon brengen. Het antwoord bleek verrassend simpel: huidbehandelingen aanbieden. “Op die manier kunnen mensen op een laagdrempelige manier het merk leren kennen. Met een gigantisch voordeel: ze krijgen hun DNA-analyse gratis bij de behandeling! Zo kan de volgende behandeling volledig gepersonaliseerd worden op maat van hun DNA. Bestaande Nomige klanten hebben dan weer het voordeel dat hun behandeling geboost wordt met de juiste actieve ingrediënten.

Verloop van de behandeling

Elke behandeling begint met een intake gesprek en een analyse van je huid. Dan volgt een wel zeer uitgebreide cleansing routine. Een reinigingsolie lost make-up en UV-bescherming op, een reinigingsgel reinigt de poriën in de diepte, gevolgd door een verzachtende melk. Een exfoliërende toner verwijdert de dode huidcellen, zodat de huid de verzorging optimaal kan opnemen. Alle producten zijn zeer zacht. Ondanks de grondige reiniging voelt mijn huid comfortabel en zacht.

In de daaropvolgende boostfase worden actieve ingrediënten toegevoegd aan de verzorgingsproducten, in functie van je DNA-rapport. In mijn geval: een dosis retinol om mijn collageenaanmaak te boosten, het percentage afgestemd op mijn genetisch risico én huidconditie. Een gua sha massage werkt de producten in en helpt mijn gelaatspieren ontspannen. Dan volgt een hydraterend vliesmasker, waar een laag havermeelpap over gaat. Dat werkt hydraterend én kalmerend, vinden ook mijn gevoelige, geïrriteerde ogen.

Vervolgens krijgt mijn huid extra antioxidanten, met glutathion en in mijn geval ook wat vitamine C. Want glow en wat hulp om mijn pigmentvlekjes te vervagen kan ik altijd gebruiken. Een aangepaste dagcrème (ik kies voor de gekleurde versie) met UV-bescherming sluit de behandeling af.

De meerwaarde van een Nomige gelaatsbehandeling

Bij de Nomige gelaatsbehandelingen staat ontspanning centraal: de gelaatsmassage is fantastisch. Ook nek en bovenkant van de schouders worden niet vergeten, wat het erg aangenaam maakt. Maar ook efficiënt, want diepgaande ontspanning heeft wel degelijk een effect. Daarnaast voert het afvalstoffen af. Dankzij het toevoegen van aangepaste actieve ingrediënten krijgt je huid de boost die het op dat moment nodig heeft.

Info

Een Nomige huidverzorging (60′ + 15′ huidconsultatie + DNA-huidanalyse met rapport) kost 150€ . Volgende behandelingen kosten 120 euro (60′). Te boeken via nomige.com. Ze gaan door bij Inner Tree, Bagattenstraat 157A, 9000 Gent. Op termijn komen er nog andere adressen bij.

Lees ook

Nomige maakt huidverzorging op maat van je DNA

Cocon biedt schoonheidsbehandelingen in alle rust en privacy

Natural Face Lifting geeft een jonger gelaat zonder snijden

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht