Natural Face lifting geeft een jonger gelaat zonder snijden

Volgens Inge Deceuninck zijn manuele massagetechnieken de beste manier zijn om je huid te verbeteren (Foto: Mileda Vigerova for Unsplash)

 Ik geloof dat je heel wat meer uit je huidverzorging kunt halen door het op de juiste manier aan te brengen. Een grondige gelaatsmassage stimuleert immers de bloedsomloop, waardoor toxines beter worden afgevoerd en voedingsstoffen beter op de plekken geraken waar ze nodig zijn. De mooie glow krijg je er als bonus bij.

Kine voor het gelaat

Inge Deceuninck gaat nog een stap verder. Met een achtergrond in kinesitherapie specialiseerde ze zich in diepgaande massagetechnieken voor het gelaat. Ze ontwikkelde een aangepaste bindweefselmassage voor het gelaat: Natural Face Lifting. Daarmee kun je op termijn rimpels vervagen, gelaatscontouren verstevigen en de huid op een natuurlijke manier liften. Deze technieken leert ze aan aan schoonheidsspecialistes.

Wanneer ze me contacteert en over haar aanpak vertelt, werkt haar enthousiasme aanstekelijk. Zelf merk ik sinds een tijdje dat mijn contouren minder strak zijn en dat de lijnen onder mijn ogen en tussen neus en lippen zich niet meer laten wegjagen met een paar uur extra slapen. Ik heb dus wel oren naar haar voorstel voor een proefbehandeling. We spreken af in Zele bij Ellen Beauty & Styling, een schoonheidsinstituut dat Natural Face Lifting aanbiedt.

Natural Face Lifting, een combinatie van verschillende technieken

Natural Face Lifting combineert bindweefselmassage met lymfedrainage en spieroefeningen voor verschillende resultaten: “Bindweefselmassage werkt rimpelbestrijdend, massage van botweefsel maakt de contouren strakker en met oefeningen houd je de gelaatsspieren stevig. Vocht en afvalstoffen afvoeren vraagt dan weer een andere aanpak. De bewegingen en technieken verschillen naargelang de zone.” Op sommige plekken kan dat pijnlijk zijn. “Dat komt door verklevingen van het weefsel” legt Inge uit.

Dit voelt inderdaad niet aan als een pampering sessie waarbij ik in slaap zal vallen. Daarvoor is het net iets te intensief. Inge kneedt, knijpt, rolt, trekt en duwt mijn huid in alle richtingen. Zonder aarzelen steekt ze haar vingers in mijn mond om mijn neus-mond plooi onder handen te nemen. In die mate dat ik me ongerust afvraag of mijn huid zo niet wordt uitgerekt. “Net het tegenovergestelde” stelt Inge me gerust. “Maar je moet goed weten wat je doet en niet zomaar een tutorial googelen.”

Het resultaat van 1 behandeling

Wanneer ze klaar is kijk ik in de spiegel. Mijn huid heeft een mooie glow en hoewel vooral mijn kaakspieren wat stram aanvoelen zie ik gelukkig nergens blauwe plekken. “Dat gevoel kan nog even aanhouden wanneer je net met Natural Face Lifting begint” waarschuwt Inge. Een dag later lijkt mijn neus-mond plooi minder zichtbaar in de spiegel. En zie ik er wat meer uitgeslapen uit. Mijn kaakspieren voelen even strak aan als ze eruit zien. Ze hebben dan ook een fikse workout gehad. Om het resultaat te verbeteren en te verlengen zou ik nog een paar sessies moeten boeken. En de thuisoefeningen doen die Inge me heeft uitgelegd. Natural Face Lifting is immers fitness voor het gelaat: een sixpack krijg je ook niet na 1 sessie, maar is het resultaat van een gedisciplineerde routine. Een mooie glow en ontspannen trekken levert het je wel instant op.

Info

www.naturalfacelifting.be

Lees ook

Gua Sha, de hipste beautytool van het moment

Hype getest: de jade roller

De opkomst van high tech beauty

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht