Gua Sha, de hipste beauty tool in je verzorgingsroutine

Wat is Gua Sha?

We kunnen nog maar net met de jade roller uit de voeten of zijn opvolger staat al klaar: de Gua Sha steen. Het is een gladde steen in jade of roze kwarts waarmee je de gelaatshuid zachtjes ‘schraapt’ in opwaartse bewegingen. Zo help je om lymfevocht af te voeren, spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren. Dat geeft een mooie glow, minder wallen en op termijn stevigere contouren en een zuiverdere huid.

Het is een oude techniek die momenteel weer erg populair wordt omdat het verschillende trends combineert. Het is een volledig natuurlijke methode, die al eeuwenlang wordt toegepast in de Oosterse geneeskunde. Het gebruikt de helende kracht van halfedelstenen (erg populair in Hollywood). Ook handig: de stenen hebben een hoog Instagramgehalte.

Hoe gebruik je het?

Op Youtube vind je verschillende tutorials, maar het is belangrijk om Gua Sha juist toe te passen. Je moet de steen met lichte hand in opwaartse bewegingen over de huid halen. Vooral onder de ogen moet je licht te werk gaan. De enige uitzondering is de laatste fase, waar je het lymfevocht dat je naar de zijkant van je gelaat hebt gemasseerd, langs je slapen en oren naar je nek afvoert. Wanneer de toxines niet goed worden afgevoerd krijg je puistjes, ondervond ik. Op de webshop  Blos -waar ik mijn steen kocht- staan goede instructies.

Ik vind het een bijzonder ontspannend ritueel dat na een paar weken een beter doorbloede huid geeft. Of het steviger is, durf ik nog niet te zeggen, maar ik heb wel een mooie glow. Omdat de massage steviger is, zie ik meer resultaat dan met de jade roller. Al gebruik ik de roller nog altijd voor mijn oogcontouren. Zeker in de winter voelt hij extra koel aan, wat een weldaad is voor mijn wallen van te korte nachten. Daarmee masseer ik mijn oogcrème in, wat me een zachtere manier lijkt dan lichtjes ‘schrapen’ met de Gua Sha steen. Het vraagt wel een paar minuten extra, maar het ontspannende effect is dat (meestal) waard.

Info

Google Gua Sha en je komt op allerlei dodgy sites. Blijkbaar is er wel wat fake op de markt. Mijn Gua Sha steen komt van www.blos-shop.com, waar eigenares Kim verschillende stenen heeft uitgetest om zeker te zijn dat ze de beste kwaliteit in huis haalde. Ik betaalde hem 22 euro.

Lees ook

Hype getest: de jade roller

De opkomst van high tech beauty

Hersenmassage, een powernap voor je brein

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht