hype getest: de jade roller

De manier waarop je een verzorgingsproduct aanbrengt is al de helft van het resultaat. Daar ben ik al langer van overtuigd. En ik niet alleen: steeds meer merken vermelden een soort minimassage op de bijsluiter. Maar ik heb ook een luie kant. Die na een paar dagen afhaakt op routines die langer dan 2 minuten duren. Met als resultaat dat er een hele doos apparaten stof ligt te vergaren in mijn badkamer. Omdat ik de oplader kwijt ben. Of de handleiding. Of het ding meer functies en knopjes heeft dan ik kan onthouden.

Die nadelen heeft een jade roller niet. Niet meteen het laatste nieuwe high tech tool -ze werden al in de 7e eeuw door Chinese schoonheden gebruikt, die geloofden dat de jade roller helend en beschermend werkt. Maar plots zag ik hem overal: op blogs, Instagram, op het hele internet achtervolgde hij me als een Zalando-reclame. Tot ik hem niet meer uit mijn hoofd kreeg en er eentje bestelde.

Wat is het en wat doet het?

Een jade roller lijkt op een verfborstel, die je over je gezicht rolt. De mijne heeft twee verschillende stenen rollers: een grote voor voorhoofd, nek, kaaklijn en wangen en een kleinere voor de oogcontouren. Je rolt hem zacht in opwaartse bewegingen over een gereinigde huid. De massage stimuleert de bloedsomloop wat je onmiddellijk een mooie gloed geeft. Het zorgt ook dat verzorging beter opgenomen wordt en je huid beter gevoed wordt. En het helpt om water en toxines af te voeren zodat je huid helderder lijkt en minder pufferig. Op termijn zouden  rimpels vervagen en de huid steviger worden.

Hoe doe je het?

Ik gebruik het op een gereinigde huid om een serum of olie in te werken. Luchtige crèmes die snel indringen vind ik minder praktisch. Begin bij je nek en werk omhoog in zachte lange halen naar buiten toe. Van je kin langs je kaaklijn naar je oren en vanaf de mond naar de slapen toe. Daarna in waaiervormige bewegingen vanaf je derde oog -tussen je wenkbrauwen- naar je haarlijn. De kleine roller gebruik ik in cirkelvormige bewegingen op de contouren van de oogkas.

Werkt het?

Na een dikke week zie ik nog geen duidelijk resultaat. Al heb ik de indruk dat mijn huid frisser en meer ‘getoned’ lijkt. De steen voelt fris aan en de massage werkt ontspannend. Het geeft iets therapeutisch aan mijn verzorgingsroutine. Als het al niets voor de huid zou doen, dan toch zeker voor mijn hoofd.  

Info

Ik bestelde mijn jade roller via www.blos-shop.be. Hij kost 35 euro.

Lees ook:

Hoe lang kun je make-up bewaren?

14 tips voor meer duurzaamheid in de badkamer

4 beauty apps getest: je skincare coach op zak

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht