The Ordinary, high tech huidverzorging aan budgetprijzen

Er zijn van die merken die op je radar komen nog voor je ze in eigen land kan kopen. Merken als Glossier, Drunk Elephant en The Ordinary gebruiken social media om een reputatie op te bouwen en de wereld te veroveren. En het lukt hen nog ook. Ik vind het altijd fascinerend hoe ze me zo zot krijgen om hun producten te kopen ondanks een uitpuilende badkamer. “Ik moet toch wel checken of al die hype wel terecht is?” vertel ik mezelf dan. Professionele nieuwgierigheid, noem ik dat. Mijn man heeft daar een ander woord voor, maar soit.

Beautyshoppen in Londen: The Ordinary

Begin juli moest ik beroepshalve naar Londen. Ik ging met de eerste trein, zodat ik een paar uur extra van de stad kon genieten. De eerste stop: Covent Garden, waar The Abnormal Beauty Company een boetiek heeft. Deze biedt verschillende high tech huidverzorgingsmerken aan zachte prijzen, allemaal van de Canadese Deciem groep. The Ordinary is hun populairste merk (en heeft de laagste prijzen). Na 20 jaar beautyjournalistiek ken ik wel het een en ander van huidverzorging, maar toch stond ik wat te gapen naar de producten. Op de verpakking worden de actieve ingrediënten vermeld. Daar vind ik mijn weg wel in terug, maar over welke concentraties nu het meest geschikt zijn voor mijn huid moest ik toch wel even nadenken. Dus sprak ik een van de verkoopsters aan. Allemaal onder de 30. Zucht. Als er één sector is waar ervaring een ongelooflijke meerwaarde biedt dan is het wel een beautyboetiek. Maar dat is een andere discussie.

Huidverzorging voor gevorderden

In een parfumerie vertel ik nooit dat ik een beautyjournaliste ben, en test ik subtiel hoe ver de kennis van de verkoopster gaat. Bij The Ordinary kennen ze de grote lijnen van hun producten en de werking van de ingrediënten. Maar echt veel verder dan hun handleiding gaat dat niet. Wanneer ik de verkoopster vroeg welk serum ze me zou aanraden, keek ze me peinzend aan en vroeg ze wat mijn huidtype is. Dan ga je ervan uit dat je klant al behoorlijk op de hoogte is, denk ik dan. En dat is meteen het zwakke punt van dit merk: The Ordinary is voor gevorderden. Maak dus eerst je huiswerk online zodat je zeer goed weet wat je nodig hebt en check voor de zekerheid je bevindingen met de verkoopster. De website geeft echt goede en duidelijke info, overigens.

Ze vroeg me naar mijn belangrijkste huidzorgen (onzuiverheden en pigmentvlekken) en geeft me een serum met zink en niacinamide en eentje met arbutine en ascorbinezuur. Zelf voegde ik daar nog een hydraterende crème met hyaluronzuur bij. Ook liet ik me nog verleiden door hun Coverage Foundation. Die heeft een erg vloeibare textuur, geeft een natuurlijk effect én een degelijke dekking. Een reiniger vind je voorlopig niet bij The Ordinary (bizar voor een verzorgingsmerk). Daarvoor moest ik naar de andere merken, die in dezelfde winkel achter de hoek staan. Ik kocht uiteindelijk een reinigingsolie van Hyalimide, waarmee je ook make-up kan verwijderen. “Deze merken zijn iets duurder, maar ze hebben meer actieve ingrediënten” prees de verkoopster haar spullen aan. Omdat ik al een kleine routine bij The Ordinary had gekocht bleef het bij de reinigingsolie.

Een goede prijs-kwaliteit verhouding

Na een dikke maand moet ik besluiten dat The Ordinary een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding biedt. Maar écht superenthousiast ben ik nu ook weer niet. Het serum kan de maandelijke pukkelaanval niet echt beduidend intomen. De dagcrème hydrateert goed, ik bespeur geen enkel droog velletje meer rond mijn neus. Het serum tegen de pigmentvlekken heb ik nog nauwelijks gebruikt, want het heeft een olietextuur die tijdens warme dagen te vet aanvoelt. Als mijn huid zuiver is gebruik ik hem wel al eens ’s nachts, zonder nachtcrème. Maar voorlopig nog niet voldoende om resultaat te zien. Dat wordt dus iets voor de herfst om verder te testen.

Info

The Ordinary heeft een boetiek in Covent Garden in Londen. Je kan de producten intussen ook online bestellen via www.theordinary.com. De verzendingskosten (4,99 euro) vervallen wanneer je voor meer dan 25 euro aankoopt. Ik kocht volgende producten: de High-Efficiency Face Cleanser van Hyalimide (25 euro), het verhelderende serum met vitamine C, 8% Ascorbinezuur en 2% alfa arbutine (30 ml: 10 euro), de vitaminenformule met 10% niacinamide en 1% zink tegen onzuiverheden (30 ml: 5,90 euro), een hydraterende verzorging met NMFs en Hyaluronzuur (30 ml: 5,80 euro), de Coverage foundation (30 ml: 6,90 euro).

Update: intussen kun je The Ordinary ook kopen bij Cosmeticary in Brussel en Ici Paris XL.

Lees ook

Zijn budgetparfums even kwalitatief als luxegeuren?

Be Creative make-up, de budgetlijn van Ici Paris XL

De make-up van Zara getest

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht