Welke Drunk Elephant producten zijn hun prijs waard?

Er zijn van die merken die hun reputatie ver vooruit lopen. Nog voor ze in België te krijgen waren, was Drunk Elephant al een favoriet van menig beautyfans die een boodschappenlijstje meegaven met iedereen die naar de States ging. Vorig jaar werd het merk eindelijk bij Ici Paris XL in België gelanceerd. Er zijn intussen ook nog haar- en lichaamsproducten bij gekomen, maar die heb ik nog niet getest. Wel heb ik intussen bijna het hele gamma uitgebreid kunnen testen en verklap ik je welke producten ik de moeite vind.

T.LC. Sukari Babyfacial

Deze peeling met fruitzuren (25% AHA en 2% BHA) was het eerste Drunk Elephant product dat ik ooit testte. Amerikaanse beautybloggers omschreven het als ‘a facial in a bottle’. Dus kocht ik er een tijdens een bezoekje aan New York, waar ik had afgesproken met een goede vriendin voor een girls trip. De eerste avond heb ik hem meteen uitgeprobeerd en heb ik hem waarschijnlijk langer op gelaten dan de aanbevolen 20 minuten. Mijn huid gloeide en zag knalrood wanneer ik hem er af waste. Niet meteen de glow die ik in gedachten had, maar wel efficiënt! De eerste keren dat je dit peeling masker gebruikt prikt het, maar daar went je huid snel aan.

Het gehalte fruitzuren (25% AHA zoals glycolzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur, melkzuur + 2% BHA zoals salicylzuur) is dan ook bijzonder intens. De AHA’s maken je huidtextuur gladder en fijner, zodat poriën en lijntjes minder zichtbaar worden. BHA’s lossen vetten op en houden op die manier de poriën zuiver. Toch werkt het masker vooral verhelderend, vind ik. Ook wordt je huid babyzacht. Dankzij een pH van 3,5 en een synergetische werking van de verschillende fruitzuren zou de peeling bijzonder effectief zijn zonder roodheid en gevoeligheid te veroorzaken. Als je het tenminste niet te lang op laat…

Info: pompflacon 50 ml: 81,90 euro. iciparisxl.be

T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum

Dit exfoliërend nachtserum bevat een mix van fruitzuren (10% AHA + 1% BHA) om de huidtextuur te verfijnen en poriën in de diepte te reinigen. Frambozenextract hydrateert en verzacht de huid. De formule is zacht, maar toch zie ik een verschil ’s morgens. Mijn huid ziet er dan wat frisser uit. Soms gebruik ik het lokaal op een puistje. En altijd in combinatie met de Virgin Marula olie.

Info: pompflacon 30 ml= 88,90 euro. iciparisxl.be

Virgin Marula Luxury Face Oil

Als ik me niet vergis was dit het eerste product van Drunk Elephant. Steringrediënt is de Marula-olie, een Zuid-Afrikaanse boom waar olifanten gek zijn van de noten. Vrouwen ook, trouwens, ze smeren de notenolie op hun huid om te hydrateren, te verzachten en te herstellen. Bovendien zitten er verschillende antioxidanten in, die de huid beschermen. Hij trekt snel in, verstopt de poriën niet en geeft een mooie glow.

Info: Pipetflacon 15 ml: 39,90 euro, 30 ml: 71,90 euro. iciparisxl.be

Beste N°09 Jelly Cleanser

Deze gelreiniger is een van mijn favoriete reinigers. Hij is opvallend zacht en toch efficiënt. Hij slaagt er in om make-up te verwijderen zonder mijn huid uit te drogen of uit evenwicht te brengen. De transparante gel laat zich licht opschuimen met natte vingers en verandert in een melk die zich vlot laat afspoelen met water.

Tube 150 ml: 33,90 euro, iciparisxl.be

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht