Dit zijn de beste beautygeheimen van Karen Van Ede

karenve

In de rubriek ‘beauty professionals’ ontfutselen we kennis, wijsheid en die ene gouden tip van onze favoriete experts. We zijn zeer vereerd dat Karen Van Ede, Nederlands beste beauty editor, de spits afbijt.

Wie is Karen Van Ede?

Een echte schoonheid, inside & out. Als beautyjournaliste een wandelende encyclopedie die geniet van het glamourleven maar tegelijk met beide voeten stevig op de grond blijft staan. Hollandse nuchterheid, quoi. Karen heeft voor alle grote bladen in Nederland gewerkt (Elle, Flair, Red) en nu is ze beauty editor van de Nederlandse Vogue en van de bijlage van het Financieel Dagblad.

Skincare, make-up of parfum?

Skincare. Ik vind het altijd interessant om te zien hoe men trends uit de medische wereld vertaalt naar huidverzorging.

Haar beautyrituelen

Ik ben een braaf meisje dat iedere ochtend en avond haar gezicht reinigt, tegenwoordig met een elektrisch borsteltje (de VisaPure, afgewisseld met de Clarasonic). Van scrubben moet ik niet veel hebben, maar ik gebruik wel enzymatische peelingdoekjes (Zelens). Ik gebruik altijd een dagcrème, liefst een serum voor de nacht, neem een oogcrème als ik het niet vergeet en poets mijn tanden fanatiek. Ik douche met een ongeparfumeerde olie (Dermolin) en smeer mijn droge huid dagelijks in met een bodycrème (Kiehl’s).

Mijn haar was ik om de drie dagen (shampoo, conditioner, alsmaar van verschillende merken om ze te testen) en aan een haarmasker denk ik alleen in de zomer. Ik gebruik wel een serum tegen de hitte van de föhn, of nu ja, als ik het niet vergeet. Mijn haar laat ik om de vijf tot zes weken knippen en kleuren. Zelf kleuren heb ik na vele debâcles afgeschaft! Sinds kort heb ik een undercut, jaja, boven het linkeroor. Ik wil zien te voorkomen dat ik een ‘madame’ word, denk ik. Ook de manicure en pedicure besteed ik uit, dan weet ik in ieder geval dat dat goed zit.

Ik ga, behalve die ene dag in het weekend, nooit zonder make-up de deur uit. Dat zit er in gebakken: camouflage, foundation, eyeliner, mascara, blush. Tegenwoordig steeds natuurlijker, want hoe ouder je wordt, hoe minder je make-up moet zien zitten, vind ik.

De must-haves van Karen Van Ede

-De geuren van IUNX bij Costes in Parijs koop ik in de winkel in de Rue de l’Université. Eau d’Argentine 01 is mijn favoriet. De geuren zijn gemaakt door Olivia Giacobetti, die als basis graag gras en hooi neemt. Zalig! Het doet mij denken aan mijn gelukkige jeugd tussen de koeien (op de Veluwe). Tegenwoordig verkoopt de boutiek naast Costes de geuren en hopelijk ooit de doucheproducten weer.

-De huidverzorging van Zelens: Dr. Marco Lens weet waar hij het over heeft. En maakt cosmetica met een hoofdletter C. Hij is specialist in huidkanker, dit terzijde, en wat mij betreft specialist in geweldige texturen. Hier hangt een prijskaartje aan, maar de producten steken met kop en schouders boven de doorsnee parfumerieproducten uit.

-Rood lipstickpotlood van Lord & Berry: Een rood gestifte mond is gedurfd, niet vanwege de kleur wat mij betreft, maar vanwege de kans op een Pipo-mond aan het eind van een avond of diner. Dat risico is uitgesloten met het dikke lipstickpotlood van Lord & Berry. Die blijft muurvast zitten zonder dat je de volgende dag velletjes aan je lippen hebt. En, handig als je veel reist, want hij kan zo mee door de douane.

-De mascara van Ellis Faas: Ik heb een grenzeloze bewondering voor de visagist (en bijna mijn buurvrouw) Ellis Faas, die toch maar mooi haar eigen make-uplijn internationaal uitrolde. Ze heeft alleen vloeibare make-up, in metalen pennen. Haar mascara is geweldig, en er zijn maar weinig mensen die dit weten. Kamt de wimpers mooi op, scheidt ze op geheimzinnige wijze van elkaar, geeft krul en lengte, loopt niet uit, vlekt niet en is weg te halen zonder schrobben.

De gouden tip

Ga eens per week een dag zonder make-up en verzorgingsproducten. Bijvoorbeeld op zondag. Zo voel je precies waar je huid iets nodig heeft, of misschien wel helemaal niet. Je houdt ‘feeling’ met je naakte huid. Maar: natuurlijk niet zonder spf in de zon gaan zitten hè!

Lees ook

De beautygeheimen van Franciska Bosmans

Wat Dr Jetske Ultee zelf doet voor een mooie huid

De beautygeheimen van make-up artist Sigrid Volders

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht