De beautygeheimen van beautyjournaliste Franciska Bosmans

Francisca Bosmans(C)StephenMattues
©Stephen Mattues

Franciska Bosmans (31) werkt al jaren als beautyjournaliste. Voor Feeling en Marie-Claire zit ze op de eerste rij om de nieuwste trends en producten te spotten. Ze heeft een blog, waar ze haar bevindingen deelt die ze niet kwijt kan in de magazines. De tips die ze ontfutselt van make-up artists deelt ze in haar make-up tutorials op haar Instagram. Franciska is een vintage fan, zot van Londen (en anything British) en altijd op zoek naar de perfecte gin.

Huidverzorging, make-up of parfum?

Make-up, want dat is kleuren voor volwassenen. Niets zo goed als een rode lipstick om je beter te voelen. Make-up is de beste manier om er dankzij een paar slimme trucjes beter uit te zien dan je je voelt.

Beautyroutine?

Ik was mijn gezicht in de douche en als ik tijd heb smeer ik me erna in met een bodylotion of olie. Mijn favoriet is Tom Ford Neroli Portofino. Verder gebruik ik een serum of olie (momenteel Kiehl’s Daily Reviving Concentrate), een oogcrème (Guerlain Abeille Royale heeft een fijne applicator) en een dagcrème (La Roche Posay Pigmentclar UV SPF 30) tegen vlekjes. Ik gebruik een BB cream of een foundation, eventueel een concealer (Chanel) als dat nodig is. Bijna altijd eyeliner, mascara, een beetje blush en eventueel lipstick. Ook parfum gebruik ik dagelijks. Ik wissel veel, naargelang het seizoen en de stemming. Ik draag vaak Infusion d’Hiris van Prada gedragen, Iris Nobile (eau de toilette) van Acqua di Parma, Ombre d’Hyacinth van Tom Ford. In de herfst grijp ik naar Love, Chloé, Aerin Lauder Evening Rose, Grapefruit van Jo Malone meng ik met Saharienne van YSL. Ik ben een fan van oranjebloesem: Tom Ford Neroli Portofino, Juliette Has A Gun Gentlewoman en Guerlain Aqua Allegoria Neroli Bianca. Maar ik ben ook niet vies van mannengeuren, zoals Dior Homme Sport Cologne , Tom Ford Grey Vetiver en de cologne van Eau Sauvage.

Must haves?

Een mat rode lipstick, zoals Lady Danger van M.A.C., eyeliner (YSL Babydoll) en een natuurlijke lippenbalsem.

Gouden tip?

Bestel een glas water bij elke gin tonic!

Info

franciskabosmans.com

Lees ook

De beautygeheimen van Kim Maes

Influencer Nanja Massa deelt haar beautygeheimen

Beauty expert Patrick Rouzée over zijn beautyroutine

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht