De beautygeheimen van Nanja Massy

diybeauty_nanjamassy_coverbeeld_copyright-charis-boel-voor-belmodo
©Charis Boel voor Belmodo

Nanja Massy (28) is al van kindsbeen af gepassioneerd door make-up. Ze studeerde kunst en geschiedenis, ging les geven, maar het beestje bleef bijten. Dus volgde ze een make-up opleiding en ging in bijberoep aan de slag als visagiste. Ze geeft workshops onder de naam Massy Creations en besloot vorig jaar om van haar passie een fulltime job te maken. Nanja blogt als make-up expert voor Belmodo. Dit weekend ligt haar boek Do It Yourself Beauty in de winkel. Ze legt er de basics uit van make-up en haarstyling, deelt haar tips en tricks én toont 25 looks voor verschillende gelegenheden.

Make-up, huidverzorging of parfum?

“Make-up uiteraard, dat is altijd al een passie geweest. Met make-up kan je de beste versie van jezelf tonen: je sterke kanten accentueren en foutjes camoufleren.” Maar de basis van een mooie make-up is een goede huid, weet Nanja. Die verzorgt ze dan ook goed. Qua parfums heeft ze niet echt een signatuurgeur en wisselt ze graag af. Wel zoekt ze eerder de specialere geuren op in het niche segment, zoals Molecule 01 van Escentric Molecules.

Verzorgingsroutine?

“Reinigen is echt heel erg belangrijk. ’s Morgens en zéker ’s avonds. Ik zal nooit met make-up op gaan slapen, hoe moe ik ook ben. Je hoofdkussen is een broedplaats van bacteriën en een laag make-up maakt het er dan niet beter op. Je huid moet kunnen rusten ’s nachts. Ik zie niet echt het nut van een oogcrème in, tenzij misschien wanneer je een  droge huid hebt. Qua verzorging gebruik ik Hydropeptide, anti-aging verzorging voor de eerste lijntjes.

De must haves in je make-up tasje?

Mascara voor een wakkere blik. En een felle lipstick. Dat schrikt veel mensen af, maar er is geen betere manier om de aandacht van wallen af te leiden. Eventueel een concealer om onvolmaaktheden te verbergen.

Je 3 favoriete producten?

  • Micellair water van Bioderma
  • Hydropeptide anti-aging skincare
  • YSL Touche Eclat highlighter

Gouden tip?

“Experimenteer met make-up! Je kan het er altijd weer afhalen. En vergeet je wenkbrauwen niet: dat maakt zo’n verschil!”

De grootste make-up fout die mensen maken?

Foundation gebruiken om je gezicht wat kleur te geven.

 

®Tasja Van Rymenent voor Belmodo
®Tasja Van Rymenent voor Belmodo

Info

Do It Yourself Beauty door Nanja Massy (192 blz: 22,99 euro), uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. www.nanjamassy.be

Lees ook: 

Skincare, the ultimate no nonsense guide by Caroline Hirons

Skin, het boek van beautyjournaliste Karen Van Ede

Boost, het boek dat je leven mooier, gezonder en energieker maakt

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht