De beautygeheimen van beauty expert Patrick Rouzée

Patrick Rouzee

In onze rubriek Mensen laten we professionals aan het woord. We ontfutselen hen kennis, wijsheid en die ene gouden tip.

Wie?

Patrick Rouzée (54), de wandelende encyclopedie van de Antwerpse parfumerie Parfuma. Patrick begon zijn carrière als visagist en trainer voor grote merken zoals Lancôme en Clarins. Hij reisde jarenlang het land rond van parfumerie tot parfumerie. Toen hij  de behoefte kreeg om zich te settelen nam hij een baan aan als assistent manager bij parfumerie Douglas. Later stapte hij over naar Parfuma, waar hij als manager besloot om nichemerken in het aanbod op te nemen. Met succes: Parfuma is een van de weinige zelfstandige parfumerieën die de concurrentie van de ketens met glans weet te doorstaan. Ondanks het feit dat hij ruim 30 jaar ervaring op zijn cv heeft staan, heeft hij het gevoel nog nooit een dag in zijn leven gewerkt te hebben. “Als je van je passie je beroep maakt, dan kun je bergen verzetten.”

Skincare, make-up of parfum?

Patrick kan niet kiezen, want alle drie hebben ze een plaats in zijn leven:

  • Parfum stimuleert de zintuigen en onderstreept je persoonlijkheid. Hij vindt dan ook dat iedereen verschillende parfums zou moeten hebben, die je draagt naargelang de dag, de gelegenheid of de seizoenen. “Niets zo vervelend als elke dag hetzelfde parfum te dragen”.
  • In make-up kan hij zijn creativiteit kwijt: spelen met kleuren, licht en schaduw, texturen en vormen. “Als ik iemand opmaak, kan ik daar zo in opgaan dat ik de omgeving uit het oog verlies.”
  • Verzorging ziet hij als een uitdaging om de tijd te slim af te zijn. “Verouderen doen we allemaal, maar het is de kunst om te verouderen in schoonheid. “Vieillir en beauté, zoals men het zo mooi zegt in het Frans”

Beautyrituelen

Die zijn nogal uitgebreid. 2 x per dag de huid reinigen met een reinigingsolie, gevolgd door een toner. Volgende stap is een lotion die de opname van de daarna volgende producten verhoogt, zoals de Sisleÿa Lotion de Soin Essentielle. Daarna brengt hij een oogserum en oogcrème aan, gevolgd door een face serum en een dag- of nachtcrème, aangepast aan de behoeften van zijn huid. Twee maal per week verwent hij zijn huid met een scrub en een masker.

Must haves?

-De Foreo T-sonic cleansing/massage brush die je huid sonisch reinigt en dankzij de massage functie de opname van verzorgingsproducten verhoogt.

Inhibit Tensio Lift Serum van Natura Bissé, een serum met botox- en filler effect die je huid een driedimensionale lift geeft.

Gouden tips?

  1. Zoals Coco Chanel zei: “Nature gives you the face you have at 20. It is up to you to merit the face you have at 50.” Verzorgen is de boodschap !
  2. Voor de heren : gooi alle scheerproducten weg en scheer je met een conditioner voor het haar. Gedaan met roodheid, irritatie, ingegroeide baardharen en wondjes!

Lees ook

Kim Maes van het Hasseltse Blos deelt haar beautygeheimen

De beautygeheimen van influencer Nanja Maes

De beautygeheimen van beautyjournaliste Franciska Bosmans

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht