De beautygeheimen van make-up artist Sigrid Volders

Sigrid

In onze rubriek Mensen laten we professionals aan het woord. We ontfutselen hen kennis, wijsheid en die ene gouden tip.

Wie is Sigrid Volders?

Sigrid Volders is een freelance make-up artist uit Antwerpen die voornamelijk werkt met de make-upproducten van Chanel en de haarverzorging van Kevyn Murphy. Het liefst werkt ze in de mode: aan campagnes van Belgische modeontwerpers en voor mooie bladen waar het net iets artistieker mag. Ook in haar vrije tijd is Sigrid Volders artistiek bezig: ze werkt mee aan een plantenproject dat earth.rope.pot.plant heet, waar ze samen met Narelle Dore de macramé-techniek beoefent en geknoopte plantenhangers maakt. Vorig jaar maakten ze een installatie voor Het Bos (een multidisciplinair Kunstencentrum in Antwerpen) en verzorgden ze de inrichting van het café. Dit jaar staat er een boek op het programma dat het hele project documenteert en waarvoor ze met verschillende kunstenaars samenwerkten rond het botanische thema.

Skincare, make-up of parfum?

Verzorging, make-up én parfum 🙂 !

Haar beautyrituelen

*Parfums: “Ik hou erg van geuren! De geurkaars Orange Blossom Frost van nichemerk Memo steek ik regelmatig aan om mijn huis lekker te doen ruiken. Vorig jaar ontdekte ik in Amsterdam de parfums van Maria Candida Gentile, waarvan Hanbury mijn favoriet is. Hij is geïnspireerd op de botanische tuin Hanbury in Italië die in volle bloesem staat. Ik wissel geregeld af met Comme des Garçons ‘Vettiveru‘ uit de Cologne series, Lumière d’épices van By Terry en Gardenia van Chanel.

*Verzorging: ik gebruik de lavendelolie van Weleda, een grapefruit scrub van Kiehl’s, de Detox shampoo van Kevin Murphy en het haarmasker Chic Copper van Christophe Robin. Ik hou ook van de stukken zeep van Morning Calm. Demaquilleren gebeurt met Bioderma Sensibio H2O en Chanel’s Hydra Beauté Gel Crème hydrateert mijn huid. Voor lippen en handen smeer ik graag de natuurlijke producten op basis van honing van Burt’s Bees.

*Make-up: mijn huid houd ik graag naturel, met een gezonde gloed, dankzij Le Blanc de Chanel, gevolgd door een getinte moisturizer (Les Beiges fluïde) en het Les Beiges Healthy Glow poeder. Het accent leg ik op de lippen en ook mijn wenkbrauwen benadruk ik op een subtiele manier. Ik draag meestal een bril en heb gevoelige ogen die snel tranen, dus macara gebruik ik zelden. Mijn nagels zet ik graag in de verf met Paradisio, Sweet Lilac of Particulière van Chanel.

Haar must haves

1. Le Blanc de Chanel is een ophelderende basis die ik als highlight aanbreng.

2. Wenkbrauwmascara (Shu Uemura in Tanty Gold) en -poeder (Auburn van Laura Mercier).

3. Huidkleurige glanscrème op mijn oogleden en als highlight wanneer het iets feestelijker mag, zoals Chanel Illusion d’Ombre in Emerveillé.

4. Lipstick! Mijn favorieten zijn Rouge Allure in Exaltée en Rouge Allure Velvet in La Rayonnante of La Romanesque, allemaal van Chanel.

De gouden tips

  • Gebruik make-up om een betere versie van jezelf te creëren: accentueer je sterkste kanten en gebruik de juiste kleuren.
  • Test regelmatig nieuwe dingen uit
  • Kies voor de geuren en texturen die jij het aangenaamst vindt.
  • Richt je naar daglicht wanneer je make-up aanbrengt

Info

sigrid-volders.be

Lees ook:

De beautygeheimen van Karen Van Ede, 

Laure Vandendaele,

 Franciska Bosmans

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht