De beautygeheimen van beautyjournaliste Laure Vandendaele

Laure Vandendaele (30+) kreeg de liefde voor het schrijven met de paplepel mee: ze is de dochter van Rudy Vandendaele, Humo’s Dwarskijker. Zelf schrijft ze voor De Morgen Magazine en de website van Elle. Ze is gebeten door make-up en volgt een visagistenopleiding bij Make-up Designory. Al heeft ze volgens haar hoofdredactrice het saaiste make-up tasje van de redactie. Een mens kan namelijk nooit genoeg nude lipglossen hebben, vindt Laure Vandendaele.

Make-up, huidverzorging of parfum?

“Make-up! Omdat het de kracht heeft om te transformeren tot wie je wilt zijn op dat moment. Ik zie het niet als een masker, wel als een manier om je stemming uit te drukken. Ik houd van de verpakkingen, de kleuren, de geuren, … het bevredigt al mijn zintuigen.”

Verzorgingsroutine?

“Ik neem altijd de tijd om te reinigen en te hydrateren. Je zal me nooit in bed zien kruipen met make-up op. Qua make-up heb ik verschillende routines: eentje van vijf minuten tot twee uur, met alles erop en eraan. Al van mijn zestiende gebruik ik trouw Miracle van Lancôme. Ik ben gevoelig aan geuren en kan verschillende parfums appreciëren, maar niet om zelf te dragen. In de zomer wissel ik soms af met Parisienne van YSL, een herinnering aan mijn stage op de Elle-redactie begon.

Must haves?

  • de moisturizers en de exfoliators van Paula’s Choice
  • mascara van M.A.C.
  • nude lipstick. Ik heb altijd verschillende exemplaren in omloop.
  • het huidkleurige oogpotlood van NARS
  • Pillowtalk lippenpotlood van Charlotte Tilbury
  • Chubby Stick Cheek Colour Balms van Clinique

Gouden tip?

“Leer je slim opmaken, de basis moet goed goed zijn. Heb je een vlekkerige huid, gebruik dan concealer in plaats van de aandacht te proberen afleiden met zwarte eyeliner op je ogen. Dat accentueert een vlekkerige huid nog meer.”

Lees ook de beautygeheimen van

Karen Van Ede, beautyjournaliste Vogue NL

Patrick Rouzée, training manager Parfuma

Sigrid Volders, make-up artist

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht