De bestsellers van Moroccanoil getest

mfw-costumenational-aw2016
Morrocanoil is een vaste waarde backstage. Hier bij Costume National AW 16, Hair by James Pecis for Moroccanoil, Photography: Matteo Cavalleri for Moroccanoil

Sommige merken gaan hun reputatie vooraf. Dat is ook het geval met Moroccanoil, dat aan de basis ligt van de arganolie hype in haarverzorging. Het verhaal begint met een desastreuze kleuring, die het haar van de Chileense Carmen Tal zwaar beschadigde. Een kapper uit Tel Aviv gaf haar een behandeling met arganolie. Die komt van een Marokkaanse noot vol anti-oxidanten. Hij voedt het haar en laat het glanzen.

Van Tel Aviv naar Hollywood

Tal was zo onder de indruk van het resultaat dat ze het bedrijfje kocht dat de haarolie commercialiseerde. Zo’n tien jaar geleden lanceerde ze het merk Moroccanoil met 1 product: de Moroccanoil Treatment bij de betere kappers in de Verenigde Staten. Het werd een succes bij Hollywoodsterren en het grote publiek volgde. Sindsdien is het gamma stevig uitgebreid met verzorgings- en stylingproducten en zelfs een reeks haarborstels. Sinds kort is Moroccanoil ook in België verkrijgbaar, bij enkele kappers.

De 2 sterproducten: Moroccanoil Treament & Smoothing Shampoo

De ster van het gamma is de Moroccanoil Treatment. Die bevat inderdaad arganolie, maar nog meer siliconen. Die helpen om je haar glad en glanzend te maken, ideaal voor ‘quick fixes’. Maar op lange termijn legt het een koppige film op het haar. Je gebruikt een beetje op handdoekdroog haar, na het wassen, op de lengtes en de punten. Ik merk dat je niet teveel van het product moet gebruiken, het haar wordt snel vet. En zo gemakkelijk is dat niet, want de travelsize die ik testte, heeft geen pompje. Mooi glanzen doet het wel.

Ik ben enthousiaster over de Smoothing Shampoo. Die blijkt zacht en sulfaatvrij te zijn. Sulfaatvrije shampoos zijn doorgaans wat vriendelijker voor je (geverfde) haarkleur, al hangt het vooral van de formule af. Ook mijn gevoelige hoofdhuid merkt een verschil. De shampoo reinigt zacht, zonder mijn haar te doen knisperen en mijn hoofdhuid te laten trekken. Mijn haar voelt ongelooflijk zacht en heeft een lekkere, exotische geur die de volgende dag nog in mijn haar hangt.

Info

Moroccanoil Smoothing Shampoo: 29 euro, Moroccanoil Treament 25 ml: 17,50 euro, 100 ml: 49 euro. Te koop bij sommige kapperszaken, johnbeerens.com en debijenkorf.be. www.moroccanoil.com

Lees ook:

Ouai, hype in haarverzorging

Maria Nila, Zweedse vegan haarverzorging

Haarverzorging van eigen bodem

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht