Nail art is het ultieme beauty accessoire

Van kitsch naar kunst

Ooit werd het als tacky en kitscherig bekeken, maar de grootste fashionista’s gaan intussen overstag voor nail art. En dan bedoelen we ook echt nail ART. Gespot op Pinterest: nagels als echte kunstwerkjes, met tafereeltjes van ondergaande zonnen, een sterrenhemel, bijzondere motieven, typische jaren 90 motiefjes  en vooral veel bling …  Je nagels zijn ook dit najaar de ultieme accessoires, die je look van een serieuze dosis creativiteit voorzien. Ik vroeg Sandra Roelants, nagelstyliste en internationaal opleidingsverantwoordelijke bij Pronails, naar de grootste trends in nail art momenteel.

  • minimalistische nagels. Nagels hebben we lange tijd heel kort gedragen. Heel clean, in neutrale kleuren, met een paar stipjes of een lijntje. Soms hoeft het niet veel te zijn voor een grote impact. Maar stilaan komen langere nagels weer terug, voorspelt Roelants.
  • ‘swirls’ zijn golvende lijnen op je nagels. Heeft een hoog eighties gehalte, hoewel ik me niet kan herinneren dat de echte eighties kids zich hier aan waagden. Je hebt een precieze hand nodig, dus professionele hulp inroepen is geen schande.
  • Dierenprints. Volgens de Amerikaanse stylist/IT-girl Rachel Zoe zijn cow prints dé trend van het jaar, de Amerikaanse lifestyle site Popsugar houdt het op krokodillen.
  • Edelstenen. Zeker quartz is al een tijdje erg populair en zal dat nog wel even blijven. Door een lak te gebruiken met een veranderende glans of een holografisch effect krijg je verschillende schakeringen, afhankelijk van hoe het licht er op valt.

Inspiratie voor nail art

De grootste nail artist influencers zitten allemaal op Instagram. Dit is onze top 5 nail art inspo:

@nailsbymei (341K) Mei Kawajiri is een Japanse nail artist in New York, bekend voor jaar 3D stiletto nagels met invloeden uit de pop cultuur. Ze doet de nagels van de Hadid zussen, Ariana Grande, Marc Jacobs, Dua Lipa, …,

@britneytokyo (241K): Japanse nail artist uit LA met kleurrijke, creatieve nail art.

@nail_unistella (736K): Park Eunkyung is een Koreaanse nail artist die letterlijk juweeltjes van (en voor) nagels maakt.

@tombachik (541K) is bekend om zijn klassieke manicures met een kleurrijke twist. Bekende fans zijn Jennifer Lopez en Selena Gomez.

@imarninails (136K) is gekend voor haar stijlvolle, fijne designs; goedgekeurd door o.a. Lilly Allen.

Lees ook:

Welke cosmetica zijn hun geld waard?

Be Creative, de budget make-up van Ici Paris XL

Marie Kondo in je badkamer: hoe organiseer je je beautyspullen?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht