Over Sofie

Foto: Duncan de Fey

Het was een dubbeltje op zijn kant: naar Parijs om parfumeur te worden of in Antwerpen gaan studeren. Het werd politieke & sociale wetenschappen met een master communicatie (UFSIA + KUL). Na een postgraduaat Meertalige Bedrijfsorganisatie (RUG/Vlerick) begon ik als beautyjournalist bij Weekend Knack te werken. Een droomjob! Acht jaar later nam ik er de coördinatie van het magazine bij en werkte ik als rechterhand van de hoofdredactrice.


Van kindsbeen af gefascineerd door geuren, wilde ik parfumeur worden. Het werd journalistiek, waar ik me als beauty redactrice bij Weekend Knack kon verdiepen in mijn passie. Na een jaar als uitgeefster gewerkt te hebben besloot ik om mijn 2 grootste passies weer op te pikken en ging aan de slag als freelance beautyjournaliste voor verschillende magazines (De Morgen Magazine, Feeling, Sjiek en Libelle).

In 2013 zette ik de stap als uitgever bij Manteau (tegenwoordig Standaard Uitgeverij). Daar was ik verantwoordelijk voor fictie (good reads) en non fictie (gezondheid, lifestyle, psychologie en maatschappij). Mijn fijnste herinneringen heb ik aan het maken van de bestsellers Boost (Goedele Leyssen), Kortsluiting in mijn hoofd (Brenda Froyen) en Psychiaters op de sofa (Myriam Van Moffaert e.a.).

Ik miste het schrijven, dus lanceerde ik in september 2013 Café Cosmétique, dat in 2014 de Weekend Blog Awards als beste beautyblog won. Maar dat volstond niet, dus startte ik in het najaar van 2014 als freelance beauty journalist. Ik schreef voor magazines als Sjiek, De Morgen Magazine, Nest, Libelle en Feeling. Maar ook magazines maken is mijn ding, zoals ik bij Vitaya Magazine mocht bewijzen als hoofdredactrice ad interim. Of boeken, zoals Balans van Goedele Leyssen, opnieuw voor uitgeverij Manteau.

Ik schreef eindelijk het boek dat al zo lang in mijn hoofd zat: Parfumwijzer, een parfumgids die eind 2015 gepubliceerd werd bij Manteau. Een boek zomaar in de markt gooien en hopen dat het een bestseller wordt is een illusie, had ik als uitgever geleerd. Om het boek te promoten lanceerde ik het concept van de parfumdokter, een pop-up praktijk waar ik parfumprofielen opmaakte. Voor wie nog meer wilde weten ontwikkelde ik een parfuminitiatie, in de vorm van een workshop (kleine groepen) en een lezing (grote groepen).

Tegenwoordig combineer ik mijn passie voor schrijven en beauty als freelance beauty expert.

Ben je een bedrijf? Dan kan ik jou helpen met goede beauty content (artikels, blogposts, persberichten, vertalingen ENG/FR -> NL), advies (positionering, marketing, aanbod, media) en events (presentaties, workshops, trainingen).

Ben je een particulier? Dan kan je bij mij terecht voor een beauty workshop (parfum, huidverzorging) of een lezing.

Voor meer info:

Mail me op sofie_albrecht@yahoo.com

Lees me op: www.cafecosmetique.com

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn
RSS

1 Comments on “Over Sofie”

  1. Pingback: Over Sofie | Sofie Albrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: