Over Sofie

Sofie 002(2)Het was een dubbeltje op zijn kant: naar Parijs om parfumeur te worden of in Antwerpen gaan studeren. Het werd politieke & sociale wetenschappen met een master communicatie (UFSIA + KUL). Na een postgraduaat Meertalige Bedrijfsorganisatie (RUG + Vlerick) begon ik als beautyjournalist bij Weekend Knack te werken. Een droomjob! Acht jaar later nam ik er de coördinatie van het magazine bij en werkte ik als rechterhand van de hoofdredactrice.

In 2013 zette ik de stap als uitgever bij Manteau (tegenwoordig Standaard Uitgeverij). Daar was ik verantwoordelijk voor fictie (good reads) en non fictie (gezondheid, lifestyle, psychologie en maatschappij). Mijn fijnste herinneringen heb ik aan het maken van de bestsellers Boost (Goedele Leyssen), Kortsluiting in mijn hoofd (Brenda Froyen) en Psychiaters op de sofa (Myriam Van Moffaert e.a.).

Ik miste het schrijven, dus lanceerde ik in september 2013 Café Cosmétique, die in 2014 de Weekend Blog Awards als beste beautyblog won.

Maar dat volstond niet, dus startte ik in het najaar van 2014 als freelance media professional. Ik schreef voor magazines als Sjiek, De Morgen Magazine, Nest, Libelle en Feeling. Maar ook magazines maken is mijn ding, zoals ik bij Vitaya Magazine mocht bewijzen als hoofdredactrice ad interim. Of boeken, zoals Balans van Goedele Leyssen, opnieuw voor uitgeverij Manteau.

Ik schreef eindelijk het boek dat al zo lang in mijn hoofd zat: een parfumgids. Parfumwijzer werd in november 2015 gepubliceerd bij Manteau. Een boek zomaar in de markt gooien en hopen dat het een bestseller wordt is een illusie. Om het boek te promoten lanceerde ik het concept van de parfumdokter. Ik opende tijdelijk een pop-up praktijk waar mensen terecht konden met al hun vragen over parfum en om hun parfumprofiel te laten opmaken. Dat sloeg aan: mensen hebben interesse in parfum, maar weten er weinig van. Daarom geef ik parfumconsultaties op afspraak, parfuminitiaties en lezingen.

Mail me op sofie_albrecht@yahoo.com

Lees me op: www.cafecosmetique.com

TwitterPinterestFacebookLinkedInRSS

1 Comments on “Over Sofie”

  1. Pingback: Over Sofie | Sofie Albrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: