Reinigingsmelk en -crème zijn de zachtste huidreinigers

Heb je een gevoelige of droge huid, dan is het belangrijk dat je je huid zacht reinigt, zonder haar uit te drogen. Een reinigingscrème of -melk zijn dan de beste opties.

Doctor Babor Clean Formance Clay Multi-cleanser

Wat? Een kleicrème die je als reiniger, maar ook als masker kunt gebruiken.

Getest: De groene klei heeft meer weg van een vloeibare crème die zich gemakkelijk laat uitsmeren op de huid. Hij droogt je huid niet uit, wat reinigers op basis van klei gemakkelijk doen en wat ik niet altijd even aangenaam vind. Je kunt hem dan ook gemakkelijk 10 minuten laten intrekken voor een dieptereiniging. Pre- en probiotica maken deze reiniger extra zacht voor het huidmicrobioom. Hij zou ook wateroplosbare make-up verwijderen, maar ik gebruik hem toch liefst om mijn huid grondig te reinigen in alle zachtheid.

Info: 50 ml: 19 euro. Te koop in Babor schoonheidssalons en via www.babor.be

Esse Sensitive cleanser

Wat? Een reinigingscrème voor gevoelige huid

Getest: Deze crème begint niet te schuimen wanneer je hem met natte vingers in je huid masseert, maar verwijdert niettemin vlot make-up, dankzij jojoba-olie. Gemengd met water verandert hij in een melk die zich vlot laat afspoelen en de huid zacht en gehydrateerd doet aanvoelen, zonder trekkerig gevoel. De formule bevat prebiotica en probiotica om het huidmicrobioom te versterken en te beschermen. Hij heeft een aparte, maar geen onaangename geur.

Info: glazen pompflacon 200 ml: 52 euro, esseskincare.nl

Nomige 2-in-1 cleanser Purifying Milk

Wat? Een reinigingsmelk die je zowel als make-up remover en als reiniger kunt gebruiken.

Getest: De melk heeft het aangename signatuurparfum van de Nomige-producten. Je kunt hem gebruiken als een melk die je met een watje afneemt. Maar hij laat zich ook prima afspoelen, zonder een film na te laten. Je huid voelt fris, proper en zacht aan zonder te trekken. Geschikt voor alle huidtypes.

Info: Pompflacon 50 ml: 29,90 euro, nomige.com

Pixi Rose Cream Cleanser

Wat? Een crèmereiniger op basis van rozen en kamilleblaadjes om de huid te reinigen (niet om make-up te verwijderen)

Getest: Deze Pixi Rose Cream Cleanser is een van de favoriete reinigers van de Britse beautyblogster Caroline Hirons. Een 40-plusser met kennis van zaken (schoonheidsspecialiste) die geen blad voor de mond neemt en het ook zegt wanneer iets niet goed is. My kind of woman 😉 Het is een reiniger, geen demaquillant. Dus als je make-up draagt kun je die beter eerst afnemen met micellair water/olie/cleansing balm. De reinigingscrème is redelijk dik, dus het helpt om de huid te bevochtigen voor je hem inmasseert. Voor een crèmetextuur spoelt hij gemakkelijk af met water, maar ik vind het nog fijner om hem met een warm katoenen doekje of washandje af te nemen. Hij laat geen film achter en droogt de huid niet uit. Ik zou hem vooral voor drogere en gevoelige huidtypes aanraden. Hij ruikt ook niet overdreven, al helemaal niet naar rozen, in tegenstelling wat de verpakking en de naam doen vermoeden.

Info: 135 ml: 23,95 euro, www.zalando.be

Tata Harper Softening cleanser

Wat? Een gelcrème voor gevoelige huid

Getest: Deze reinigingscrème gaat met een beetje water licht schuimen zodat je een grondige reiniging krijgt die de huid niet stript. Hij bevat plantaardige extracten die de huidbarrière versterken en beschermen. Je huid voelt dan ook comfortabel aan, zonder trekkerig gevoel. Ideaal voor een gevoelige huid die snel uit evenwicht raakt.

Info: glazen pompflacon 125 ml: 94 euro, bij Blos in Hasselt, Rheine in Mechelen, Labelchic in Brussel.

The Ordinary Squalane cleanser

Wat? Een reiniger en make-up remover met squalaan

Getest: Deze gelcrème warm je eerst op in je droge handen, zodat hij in een olie verandert. Nadien spoel je hem af met lauw water. Hij droogt de huid niet uit, dankzij squalaan, een huideigen ingrediënt (element van talg) dat je huid gehydrateerd houdt en je huidbarrière intact. Geschikt voor alle huidtypes.

Info: tube 50 ml: 9,90 euro, Cosmeticary.com; iciparisxl.be

Lees ook

Schuimreinigers getest voor een gemengde tot vette huid

Cleansing balm en oliereinigers zijn ideaal voor een dubbele reiniging

Weet jij hoe vaak je je gezicht moet wassen?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht