Rose Pompon is de nieuwe aanwinst in de rozentuin van Goutal

rosepompon

De lievelingsbloem van Annick Goutal

De roos is een klassieker in de parfumerie. Zowat elk merk heeft wel een rozenparfum in huis. Annick Goutal heeft er zelfs verschillende: Rose Splendide, Quel Amour, Rose Absolue en Ce Soir Ou Jamais). Naar verluidt was het haar lievelingsbloem. Rose Pompon is nummer vijf.

Rose Pompon ruikt zoals het klinkt: meisjesachtig, jong en roze. Je ruikt zonnige rozen opgevrolijkt door smakelijk rood fruit. Het roept herinneringen aan YSL’s Babydoll op, een andere fris fruitige Lolita-geur. Ook dit parfum heeft het soort frisheid waar jonge meisjes het patent op lijken te hebben. Op maat gemaakt van de jonge Parisienne, volgens Camille GoutalOf is het op maat van de Aziatische markt, waar frisse bloemengeuren populair zijn? Eigenaar Amore Pacific, de Koreaanse beautygroep die Goutal in 2011 opkocht, heeft daar immers een stevige voet aan grond.

Een nieuw hoofdstuk?

Rose Pompon heeft een gemiddelde diffusie en houdkracht voor een eerder fris parfum. Een stijlbreuk zou ik Rose Pompon niet durven noemen, maar het parfum verschilt wel van de andere geuren, vind ik. En wat blijkt? Dit is de eerste keer dat Camille Goutal samenwerkt met een andere parfumeur (Philippine Courtière van Firmenich) dan Isabelle Doyen. Een nieuwe wending voor het merk? Het volgende parfum zal ons wellicht meer vertellen… Is dit een must have van het merk? Niet echt.

Info

Goutal Rose Pompon eau de toilette 50 ml: 87 euro, 100 ml: 125 euro. Onder andere te koop bij Necessities, Steenhouwersvest 28, 2000 Antwerpen. www.necessities-antwerp.be. www.annickgoutal.com

Lees ook:

Een nieuw hoofdstuk voor de parfums van Goutal

Rose Royale van Parfums de Nicolaï

Kan een rozengeur ook door mannen gedragen worden?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht