Niet echt wild van Sauvage

Soms moet ik spontaan aan iemand denken als ik een bepaald parfum ruik. Zo vermoed ik dat het nieuwe Dior parfum Sauvage de perfecte match zou zijn voor een ex-collega, een nostalgische ziel die hard blijft vastklampen aan Azzaro Pour Homme, een icoon uit de jaren 80. Sauvage is voor mij de moderne versie van dit schoolvoorbeeld van een fougère. Een mannengeur die het cliché van fris, kruidig, warm en viriel belichaamt. Viriel in de zin van dominant en lang houdend. Iets dat zowel jongeren aantrekt als een hele generatie veertigers en vijftigers.

Meesurfen op naamsbekendheid

Aan Sauvage is weinig ‘wild’ aan. De geur speelt met een klassiek karakter immers heel sterk op zeker. De naamkeuze lijkt vooral strategisch door te profiteren van de naamsbekendheid van Eau Sauvage, de nog steeds goed verkopende klassieker van Dior. Nochtans hebben de twee weinig gemeen: Eau Sauvage is de referentie voor lang aanhoudende frisheid, terwijl Sauvage een montage lijkt van de amberbasis van Azzaro en de metalige citrusfrisheid van Chanel Bleu. Ook Aventus van Creed komt bij me op, de nichegeur die intussen een cultstatus heeft bereikt bij jonge parfumliefhebbers.

Een kwestie van smaak

Sauvage heeft die typische synthetische ambernoot die het succes maakt van veel mannengeuren en de geur een zeer lange adem geeft. Veel mannen vinden dat geweldig, ik iets minder. Maar dat is een kwestie van smaak, waar niet over te twisten valt. De flacon lijkt erg op het model van de exclusieve La Collection Privée Christian Dior lijn, maar dan met een degradé van transparant naar zwart. Voor de reclamecampagne werden alle registers opengetrokken door acteur Johnny Depp in te huren. Daarmee scoor je sowieso, zowel bij mannen als vrouwen. Als je tenminste de cultuur van inheemse volkeren respecteert, zoals het merk in 2019 mocht ervaren. Wellicht is Depp het meest wilde element van het hele Sauvage project.

Info

Dior Sauvage eau de toilette 30 ml: 66 euro, 60 ml: 75 euro, 100 ml: 100 euro. Bestaat ook als after shave, eau de parfum, parfum en Elixir. Te koop in de parfumerie en op Dior.com

Lees ook:

Hermes H24 parfumreview

6 mannengeuren voor vaderdag

Kan een rozengeur ook door mannen gedragen worden?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht