Yankee Candle geurkaarsen, een terechte hype?

yc Yankee Candle

Een hype onder de beautybloggers en een zwak voor geurkaarsen: genoeg redenen om het Amerikaanse merk Yankee Candle op mijn shoppinglijstje voor mijn Amerikatrip te zetten. Yankee Candle is de nummer 1 in Amerika in geurkaarsen en -accessoires en heeft een ongelooflijk ruim aanbod.

Tot ik een paar weken ervoor toevallig een bloemenwinkel in Bornem binnen stap en een hele muur vol zie staan! De eigenaar blijkt een groot liefhebber te zijn en sloeg meteen een uitgebreid aanbod in. “Helemaal natuurlijk” beweert hij. Wanneer ik het gamma van dichterbij bekijk, twijfel ik daar toch aan wanneer ik namen als Cotton Candy, Baby Powder of Margarita Time zie. Ik begin uitgebreid te ruiken en vind de meeste kaarsen eerder synthetisch dan natuurlijk ruiken. Yankee Candle heeft veel ‘gourmand’ geuren (Vanilla Cupcake, Tarte Tatin, Christmas Cookies, …) die naar koekjes, cocktails, fruit en nagerechten ruiken. Eerlijk: dat is niet mijn ding. Dus kies ik voor frissere opties zoals Fresh Cut Roses en A Child’s Wish.

Kleine formaten

Het leuke aan het gamma is dat er verschillende formaten bestaan: Tarts (het kleinste formaat dat 8 uur brandplezier geeft voor slechts 1,79 euro), Votive Sampler (een minikaarsje om in een potje te zetten: 2,45 euro voor 15 uur), een set theelichtjes (12 stuks: 11 euro) en dan de glazen potten die je in small (12,45 euro, 25 tot 40 uur), medium (21,55 euro, 65-90 euro) en large (26,30 euro, 110-150 euro) hebt. Zo kan je dus verschillende geuren uittesten zonder dat het je handenvol geld kost. Fresh Cut Roses ontwikkelt mooi, maar A Child’s Wish ruik je amper. Nu zijn ze niet zo duur, maar wat heb je aan een geurkaars die niet sterk ruikt?

Gelijkmatig opbranden is ook een uitdaging, de grote bokaalformaten maken dat er niet beter op. “Minstens anderhalf uur laten branden, zodat de hele wax vanboven gesmolten is. Dan droogt het mooi egaal weer op.” is het advies dat ik nog meekrijg. Echt gek van de geuren ben ik niet, ik vind ze bijlange na niet zo gesofisticeerd als mijn favorieten van Diptyque en Mizensir (die ook wel een stuk duurder zijn, toegegeven). Deze hype laat ik dus aan mij voorbij gaan.

Info

Yankee Candle kaarsen kun je online bestellen op www.mycandlestore.nl

Lees ook

Interieurgeuren zijn onzichtbare sfeermakers

Geurkaarsen getest

5 tips om langer van je geurkaars te genieten

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht