Rouge Hermès, luxe is een lipstick

GF: Joaquin La Guinche voor Hermès

Niemand had kunnen voorspellen dat 2020 zo’n bizar jaar zou worden (op Nostradamus na). Ook bij Hermès hadden ze duidelijk geen glazen bol, toen ze hun eerste stappen in make-up zetten. Begin dit jaar lanceerden ze hun Rouge Hermès lipsticklijn, eigentijdse luxeobjecten en ‘très Hermès’. De naam leenden ze van een van hun parfums, de mosterd voor de kleuren haalden ze uit hun archief van zijden sjaals en leder en het metaal van hun handtassen gebruiken ze ook voor de lipsticks.

Duurzaam

Met Rouge Hermès bewijst Hermès dat duurzaamheid en luxe elkaar niet bijten. De lipsticks zijn duurzaam, want hervulbaar, nagenoeg plasticvrij en in een verpakking die te mooi is om weg te gooien. Elke lipstick komt in een Hermès hoesje, in het iconische oranje doosje met een kartonnen wikkel rond die een streepje oranje laat zien. Pierre Hardy (die ook de Hermès schoenen en juwelen ontwerpt) ontwikkelde de chique verpakking, huisparfumeur Christine Nagel tekende voor de geraffineerde geur.

Rouge Hermès getest

Ik heb veel rode lipsticks, hoewel ik ze niet zo vaak draag. En ook in de Rouge Hermès lijn is mijn favoriet rood: het prachtige Rouge Casaque. Dat is een veloursachtige lipstick in een sterk gepigmenteerd zachtrood met een matte finish. Die overigens supercomfortabel aanvoelt dankzij verzorgende ingrediënten als  witte moerbei-extract (antioxidant) en squalene (hydrateert). De 24 lipsticks komen in 2 texturen: satijnglans en mat. Allemaal dragen ze namen die verwijzen naar de rijke geschiedenis van het huis.

De Rouge Hermès lipsticks vinken veel vakjes af: mooi, sterk gepigmenteerd, duurzaam én in de typische Hermès stijl. Dit is luxe waar je gelukkig van wordt. Zelfs al hangt er een prijskaartje aan van 62 euro.

Info

De 24 lipsticks kosten 62 euro (68 euro voor de limited editions), 38 euro voor de vullingen. Ze zijn te koop in de Hermès boetieks en op hun site.

Lees ook

Hermès Un Jardin Sur La Lagune review

Hermessence Agar Ebène, Cèdre Sambac & Myrrhe Eglantine

Urban Decay, make-up door en voor make-up junkies

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht