Self huidverzorging, natuurlijk en Belgisch

Self%20flowers%206

Natuurlijke verzorging

Wanneer je de beautysector wat kent, besef je hoe moeilijk het is om je in zo’n verzadigde markt een plekje te veroveren. Ik heb dan ook bewondering voor mensen die er zich toch aan wagen. Zoals Isabelle Ulenaers, die Self ontwikkelde, een gamma volledig natuurlijke verzorgingsproducten. Door de huidproblemen van haar kindje ging Isabelle zich verdiepen in huidverzorging. Ze ontdekte dat er een hoop onnodige stoffen in de meeste crèmes zitten. En dus zocht de klinisch psychologe een labo om de formules te ontwikkelen die zij in haar hoofd had: volledig natuurlijke producten met aangename texturen en geuren.

Ze doopte het gamma Self, wat verwijst naar ’trouw blijven aan jezelf’. In het geval van Isabelle: haar principes uitwerken en buikgevoel volgen. Het gamma telt gezichts- en lichaamsverzorging op basis van karitéboter, kokos-, mandarijn-, macademia- en arganolie. Voedende ingrediënten verwerkt in smeuïge texturen die toch vlot door de huid opgenomen worden.

Self producten getest

Ik testte de gezichtsreiniger, dag- en lichaamscrème. De reiniger is een melk (een textuur waar ik doorgaans niet zo’n fan van ben, ik heb een plens water nodig om me proper te voelen) die ‘facial lotion’ wordt genoemd. Een tikje verwarrend, omdat ik dan een tonic verwacht, wat het niet is. Een pot crème geeft een luxe gevoel, maar toch verkies ik pompflacons omdat dat hygiënischer is en bijgevolg minder bewaarmiddelen nodig heeft. Die zijn wel allemaal natuurlijk, ontdek ik op de ingrediëntenlijst. De belangrijkste verdienste die het merk claimt is dat de zachte, natuurlijke formules geschikt zijn voor de meest gevoelige (eczeem)huiden. Daar heb ik geen last van, maar dat ze zacht zijn kan ik wel beamen. Al gebruik ik toch nog graag een aparte reiniger om mijn ogen te demaquilleren.

De grote uitdaging van natuurlijke verzorging zijn de texturen. Er bestaan immers weinig natuurlijke alternatieven voor de vulmiddelen en siliconen die een crème dat smeuïge luxe gevoel geven. Maar dat is een hindernis die het Self gamma vlot neemt: de crèmes voelen fris aan en geven tegelijkertijd een comfortabel gevoel zonder een vette film na te laten. Ze ruiken aangenaam, discreet en natuurlijk (naar mandarijn en geranium). De verpakkingen zijn recycleerbaar, zachtroze en zien er een tikje girly uit.

Info

Boost Of Freshness Facial Lotion reinigingsmelk 150 ml: 37 euro, herstellende en kalmerende dagcrème All Day Dreamer 50 ml: 57,50 euro, voedende nachtcrème All Night Starlight 50 ml: 59 euro. Scrub en crème voor het lichaam 200 ml: 44,50 euro. Online te bestellen via www.naturalself.be.

Lees ook:

Ik koop Belgisch: huidverzorging

Belgische make-up merken

Ik koop Belgisch: parfums

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht