Songes Parfumés, de droom van een parfumconnaisseur

Het fijne aan de parfumwereld is dat je heel gepassioneerde mensen tegen komt. Sociale media maken die wereld nog kleiner. Wanneer je iemand een tijdje volgt, krijg je soms het gevoel dat je die persoon kent. Door een like en een comment ontspint er zich soms een hele conversatie. Tips en meningen worden met plezier gedeeld. Op die manier heb ik Tolga Senel leren kennen.

Wie is Tolga?

Tolga is een Brusselaar met Turkse roots en een neus voor fijne geuren. Net als ik is hij al van kleins af gefascineerd door geuren én begon hij parfums te verzamelen. Zijn honger naar kennis bracht hem naar Oman om de verschillende kwaliteiten van wierook te ontdekken, naar de rozenvelden in Turkije, verschillende parfumbeurzen en uiteraard parfumerieën over de hele wereld. Al die ontdekkingen deelde hij via zijn instagram-account @ntscents, en later ook via zijn podcast L’Instant Parfumé. Hij begon te dromen van een eigen plek, waar hij de geuren die hij al aanraadde aan volgers en vrienden bijeen kon brengen.

Begin dit jaar werd die droom te groot om er niets mee te doen. Hij gaf zijn goed betaalde job bij de overheid op en waagde de sprong in het diepe. Rond die tijd vond hij ook de perfecte locatie: de charmante Kasteleinswijk in Elsene. Hij nam een interieurarchitect onder de arm die de aanvankelijk saaie ruimte transformeerde in een bijzondere plek, waar alle aandacht naar de parfums gaat.

Het gecureerde aanbod van Songes Parfumés

In nicheparfumerieën kom je vaak dezelfde, populaire merken tegen. Dat wilde Tolga absoluut vermijden. Hij wist zelfs enkele exclusiviteiten voor Brussel en zelfs voor België binnen te halen. Hij koos voor elf merken waar hij helemaal achter staat. Omdat ze een origineel of authentiek verhaal hebben en mooie, kwalitatieve geuren maken. In verschillende stijlen (van klassiek Frans zoals Harold & Maude, Jul & Mad of D’Orsay tot artisanaal zoals Pekji en Meo Fusciuni) en uit alle windhoeken van de wereld (Régalien en Pekji uit Turkije, Omanluxury uit Oman, Aedes de Venustas uit New York, …).

In een wereld die steeds cynischer lijkt te worden en alles uiteindelijk om geld draait, is een plek als Songes Parfumés een verademing. Omdat je weet dat de liefde voor parfum hier centraal staat en dat je met kennis van zaken geholpen zal worden.  

Info

Songes Parfumés, Kasteleinsplein 22, 1050 Brussel. Open dinsdag tot zaterdag van 10.30 u tot 19 u., zondag van 12 u tot 18 u. Maandag gesloten. Volg @songesparfumes op Instagram voor updates.

Lees ook

Smell Stories In Brussel: parfums met verhalen

Senteurs d’Ailleurs, de Brusselse tempel van de nicheparfums

Dit zijn de leukste Belgische beauty webshops

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht