Smell Stories in Brussel: parfums met verhalen

Smell Stories zit in een mooi art nouveau pand in hartje Brussel

Enkele weken geleden kreeg Brussel er een nieuwe geurentempel bij. Smell Stories huist in een mooi art nouveau pand met moderne eyecatchers, zoals verlichtingssculpturen en een transparante neonroze toonbank. In deze plek delen Kurt en Stephane hun passie voor bijzondere geuren. Zonder uitzondering zijn het allemaal kleine, artisanale merken die je niet of nauwelijks in België vindt.

Smell stories: Geuren met een verhaal

Ik herken onder andere Akro, de natuurlijke geuren van Hiram Green en de parfums van de Ijslandse kunstenares Andrea Maack, maar ik zie ook een heleboel huizen waar ik nog nooit van heb gehoord. Het tempo in de nicheparfumerie ontspoort al een tijdje: elke week lijken er nieuwe bij te komen. Maar bij Smell Stories zijn ze enkel geïnteresseerd in geuren met een verhaal. Zoals Sous Le Manteau, parfums op basis van oude recepten voor liefdeselixirs. Behalve parfums worden ook interieurgeuren en zepen verkocht, als het maar lekker ruikt.

Bijzonder is dat de parfums niet per merk staan maar per geurfamilie: aquatisch, groen, citrus, bloemig, kruidig (Oosters), gourmand, hout, leder en zelfs ‘onklasseerbare’ geuren. Accessoires zoals planten, stukken hout of lollies geven de stijl aan. Een handige manier om gemakkelijk parfums te ontdekken die je lekker vindt ruiken.

Smell Stories is toegankelijk, in de zin dat snobisme hier geen plaats krijgt en je geen parfumkenner moet zijn om iets naar je smaak te vinden. Nieuwsgierigheid en een open geest komen dan weer wel van pas. Ook hoef je geen (heel) grote portemonnee te hebben: het gamma wordt bewust betaalbaar gehouden, tussen 70 en 250 euro voor een parfum. Dat is wellicht voor veel mensen een stevig bedrag, maar er zijn heel wat nichemerken die veel gekkere prijzen durven vragen.

Er is zoveel te ontdekken dat ik uiteindelijk voor de ontdekkingsbox ‘Winter Moods’ (25 euro, inclusief kortingsbon van 10 euro) kies, die 5 stalen (2 ml) bevat van verschillende merken. De ideale manier om op je gemak nieuwe ontdekkingen te doen. Parfum kies je immers niet op een paar minuten.

Info

Smell Stories, Verversstraat 15, 1000 Brussel. www.smellstories. Elke dag open van 10.30 tot 19 u, op zondag van 13 tot 19 u.

Lees ook

Senteurs d’Ailleurs, de Brusselse tempel van de nicheparfums

Hiram Green, de autodidact die natuurlijke parfums maakt

Gallivant Gdansk, parfumles in een fles

Mijn favoriete beauty adressen in Brussel

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht