Verso gebruikt vitamine A als wapen tegen huidveroudering

Verso-Brand-4

Wetenschappelijk bewezen

In de cosmeticasector wordt veel beloofd, maar weinig harde bewijzen geleverd. Een van de uitzonderingen is vitamine A, met wetenschappelijk bewezen anti-verouderingseffect. Het stimuleert de productie van gezonde huidcellen en de aanmaak van collageen en elastine (die de stevigheid en soepelheid van je huid bepalen). Verder regulariseert het een overenthousiaste pigmentproductie en geeft een dikkere (dus sterkere) huid. Het is dan ook een populair ingrediënt in antiverouderingscrèmes, onder verschillende vormen waarvan retinol de bekendste is.

Verso

Zo ook bij het Zweedse huidverzorgingsmerk Verso Skincare. Een ambitieuze naam: ‘verso’ staat voor het Latijnse ‘versare’, wat ‘omdraaien’ betekent. De Zweedse Lars Frederiksson (het brein achter het merk, bekend van de Restylane verzorging) maakt zich sterk dat hij de tijd kan terug draaien met zijn verzorgingslijn. Maar de uitdaging was niet min. Een hoge dosis vitamine werkt immers al snel irriterend. Bovendien is de molecule moeilijk stabiel te houden in een formule en laat hij zich niet zo gemakkelijk combineren met andere ingrediënten.

Hij vond een vitamine A complex (Retinol 8) dat 8 x krachtiger is en maar half zo irriterend.  Hij combineerde het met stoffen die de huidbarrière versterken (niacinamide) en ontstekingsremmend zijn (kurkuma). “Ik heb de formules zo compact mogelijk proberen te houden, met niet al teveel ingrediënten. Ik wilde een eenvoudige routine met efficiënte anti-verouderingsingrediënten”.

Het gamma

De lijn bestaat uit een schuimreiniger, een dagcrème met SPF 15 en een nachtcrème met een rijkere textuur voor meer comfort. Voor wie het wat uitgebreider mag is er ook nog een serum, oogverzorging en een middeltje tegen pigmentvlekken. Alle producten zitten in een pompflacon, de meest hygiënische -want luchtdichte- verpakking waardoor de formules minder bewaarmiddelen nodig hebben. Om de efficiëntie te beoordelen moet je de producten minstens 28 dagen gebruiken. Zolang heeft je huid nodig om zichzelf volledig te hernieuwen. Maar wij menen na 14 dagen al verbetering te zien: onze huid lijkt gladder en meer egaal. De texturen zijn aangenaam, dringen snel in en zijn licht geparfumeerd, om de aparte vitamine A-geur te camoufleren. De verpakkingen zijn modern strak, met cijfers (die de stap in de verzorgingsroutine aangeven) in spiegelbeeld, een ludieke knipoog naar de naam. Een leuk concept, waar wel een stevig prijskaartje aan hangt.

 Info

Verso Skincare is te koop bij Fin du Jour in Gent, Beauty Kroonen in Brussel en Verso in Antwerpen. www.versoskincare.com
 

Lees ook

Vervuiling, de onbekende oorzaak van huidveroudering

De comeback van de doctor brands

L:A Bruket maakt zweedse huidverzorging met hoog design gehalte

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht