L:A Bruket maakt Zweedse verzorging met hoog design gehalte

L-a bruket1

Scandinavisch design en Zweedse mode zijn bij ons al langer populair. Maar nu komt ook een klein Zweeds beautymerk internationaal opzetten: L:A Bruket. (je spreekt het uit als lilla bruket, wat letterlijk ‘kleine fabriek’ betekent). De basic metallic verpakkingen van de handcrèmes waren mij al opgevallen in de beautycorner van &Other Stories. L:A Bruket sluit perfect aan bij het Scandinavisch meubelaanbod van Espoo. “Zuiverheid, functionaliteit, eenvoud en met een creatieve twist”, zo omschrijft Espoo de interieurcollecties die ze in huis hebben. En een hoog hipgehalte, natuurlijk.

Verzorging uit het hoge noorden

Allemaal eigenschappen die je eveneens kan toeschrijven aan L:A Bruket. Dit no-nonsense ecologisch verzorgingsmerk stamt uit Varberg, een kuststadje aan de Zweedse Westkust. De handgemaakte zepen zijn het uitgangsbord. Maar het merk heeft ook gezichtsverzorgende oliën, badzout, scrubs, vloeibare zepen, shampoo (zelfs voor de hond!) en bodylotions. En zelfs geurkaarsen. Het gros van de ingrediënten heeft een ecolabel en het gebruik van artificiële substanties is zo beperkt mogelijk gehouden. Er wordt gewerkt met verschillende plantaardige en essentiële oliën en ook met kruiden.

Scandi design

De verpakkingen zijn knap in hun eenvoud. L:A Bruket was in 2012 trouwens genomineerd voor de Swedish Design Award. Zeep in een bruine papieren zakje. Etiketten geïnspireerd op oude apothekerslabels. Flacons die doen denken aan minimalistische laboflesjes. Goede producten, knap vormgegeven. Een aangename ontdekking tegen een zachte prijs.

Info

L:A Bruket is te koop bij Kroonen & Brown in Brussel en via www.labruket.com

Lees ook

Ecochic van Susanne Kaufmann

Kuren in Vichy

Gefermenteerde ingrediënten in huidverzorging

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht