Liefde is een parfumduo: Zadig & Voltaire This Is Love!

Valentijn komt eraan, dus bespreken we een parfumduo. Want wat is er romantischer dan matching scents? (Bwoah… :-)) En dan is het nieuwe This Is Love! koppel van Zadig & Voltaire best interessant. Zadig & Voltaire is een Frans modelabel met een hoog rock & roll gehalte. Niet grungy, maar op zijn Parijs: chic & cool.

Zadig & Voltaire This Is Love!

This Is Love! For Her

Liefde ruikt zoet. Toch volgens Zadig & Voltaire. Met het eerste vleugje van This Is Love For Her krijg ik iets synthetisch mee: haarlak. Zou dat de rock & roll factor zijn? Maar het verdampt snel in de zoetigheid. Niets snoeperig of fruitig bloemig, maar een romige soufflé van vanille en het melkachtige aroma van sandelhout. Verse gember en een poederig viooltje zorgen voor een frisse toets op een verrassende manier. Maar de algehele indruk blijft zoet. Het parfum heeft een medium sillage (niet overweldigend maar toch aanwezig) en houdt best lang voor een eau de parfum.

Voor wie? This Is Love! For Her is duidelijk verwant aan het eerste Zadig & Voltaire damesparfum This Is Her en zal dus bij die fans zeker in de smaak vallen. Maar ook wie graag crèmige witte boeketten met vanille ruikt zoals La Vie Est Belle en nagenoeg alle Poison varianten moet dit een kans geven.

This is Love For Him

Om in de rock & roll sfeer te blijven: zo ruikt de knapste gast van dat coole muziekgroepje. Gelukkig ruikt hij niet naar verschraald bier of zweet. Hij heeft een douche genomen met zo’n (te) sterk ruikende douchegel, citrusfris en kruidig tegelijkertijd. Daaronder verborgen zit oranjebloesem, die de brug maakt tussen citrus en het crèmige van sandelhout. Dat ruikt naar warme huid. (Van de spotlights op het podium of van op zijn gitaar of drums te rammen, wie zal het zeggen?) Er zit ook een bittertje in, waarschijnlijk van zijn afgedragen leren vest. Lekker, zeker na enkele uren. Al blijft mijn gevoelige neus (vooral in het begin) haken op die amber-houtnoot die tegenwoordig zo populair is in veel mannenparfums. Het heeft iets scherp en synthetisch. Maar het doet een parfum ook lang houden. En dat vinden veel mensen erg belangrijk.

Voor wie? Mannen die houden van warme, kruidige houtgeuren die lang blijven, zoals Armani Code, Givenchy Gentleman en Gucci Guilty.

Info

Zadig & Voltaire This Is Love! For Her eau de parfum 30 ml: 59 euro, 50 ml: 82 euro, 100 ml: 106 euro. Zadig & Voltaire This Is Love! For Him 30 ml: 53 euro, 50 ml: 65 euro, 100 ml: 87 euro. In de parfumerie.

Lees ook

Genderneutrale geuren

Waar breng je het best parfum aan?

Wat je moet weten voor je een parfum koopt?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht