Sample sets zijn ideaal om nieuwe parfums te leren kennen

Er worden aan de lopende band nieuwe parfums gelanceerd. Maar met alle corona regels loop je tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk een parfumerie binnen om op je gemak uitgebreid te testen. Dan zijn sample sets een ideale oplossing! Je kunt je tijd nemen om parfums te leren kennen en nieuwe merken te ontdekken. Bovendien is het een budgetvriendelijke manier om miskopen te vermijden. Soms krijg je ook een discount voucher met korting, dus dat zijn 2 vliegen in 1 klap! Deze heb ik zelf al aangekocht:

Necessities sample service

Necessities

Wat? Bij Necessities heb je 3 soorten sample sets. Of je stelt hem zelf samen, of je kiest voor 5 klassiekers voor dames of voor heren. Ik stuurde mijn wishlist door en kreeg een mix van handgevulde en officiële stalen van de merken zelf. Indien een bepaald staal niet voorradig is, neemt Necessities contact met je op om een alternatief voor te stellen.

Hoeveel? Daar betaal je telkens 15 euro voor (5 x 2 ml), geen verzendingskosten.

Extraatje? een korting voucher van 10 euro die 3 maanden geldig is.

Info: www.necessities-antwerp.be

Skins.nl

Skins

Wat? Bij Skins kun je onbeperkt stalen bestellen. Interessant, want ze hebben een enorm aanbod aan nichemerken. Die worden geleverd in een kartonnen doosje met smelling strips.

Hoeveel? 20 euro voor 5 samples naar keuze. Verzendingskosten zijn 2,20 euro per set, maximum 4,95 euro indien je meerdere sets besteld.

Extraatje? Je krijgt ook nog een kortingscode doorgemaild van 10 euro die je kunt gebruiken wanneer je binnen de 3 maand een fullsize aankoopt.

Info: www.skins.nl

Ormaie

Ormaie

Wat? Ormaie is een Frans nichemerk met natuurlijke parfums. Hoewel ze niet goedkoop zijn (100 ml: 190 euro) is de sample set relatief betaalbaar. Dit was een bijzonder verzorgde zending, met een bedankingskaartje en mooi verpakte staaltjes.

Hoeveel? 28 euro (7 x 2 ml), geen verzendingskosten

Extraatje? Het aankoopbedrag krijg je terug als je binnen de maand een fullsize koopt.

Info: www.ormaie.paris. De parfums zijn sinds kort ook te koop bij Blos in Hasselt.

Dusita

Wat? Dusita is een poëtisch nichemerk uit Parijs, maar wel met Thaise roots. Aan de upscale kant, want een eau de parfum kost je tussen de 170 en de 240 euro, voor een extraît de parfum ben je 3 à 400 euro lichter. De stalen zijn dus zeker een democratischer manier om het gamma te testen. Alleszins goedkoper dan een retour Parijs, want dit merk is niet in België te koop.

Hoeveel? Je kunt de stalen per stuk bestellen (4,5 à 8 euro) of de ontdekkingsset (9 x 2 ml: 44 euro). Reken daar nog 10 euro verzendingskosten bij.

Extraatje? Mijn zending kwam met een paar mooie kaarten

Info: www.parfumsdusita.com

Ex Nihilo

Wat? Ook Ex Nihilo is een van de duurdere nichemerken (120 à 260 euro). Ik vind het moeilijk om er een bepaalde stijl op te plakken, want de parfums zijn erg verschillend (gemaakt door verschillende parfumeurs). Mijn favoriet? Cuir Celeste!

Hoeveel? Op hun site kun je 4 stalen naar keuze selecteren (4 x 2 ml: 16 euro, gratis verzending). En dat is een betere deal dan wanneer je ze via Skins besteld, al kan je daar wel heel het gamma bestellen.

Extraatje? Dat bedrag krijg je terug wanneer je een fullsize aankoopt.

Info: www.ex-nihilo-paris.com

Technique Indiscrète

Technique Indiscrète

Wat? Technique Indiscrète wordt gemaakt door Louison Libertin, een parfumeur met Belgische roots die in Parijs woont en werkt. Zijn parfums hebben een artisanaal, origineel karakter. Hij heeft vroeger ook als modeontwerper gewerkt en heeft terug een beperkt aantal items aan zijn site toegevoegd.

Hoeveel? Dit is wellicht de beste deal. Je betaalt 20 euro voor een set met alle samples (14 eau de parfum, 3 Soliflores, 5 extraîts & 4 eau de colognes) van het merk. Verzendingskosten bedragen 9,60 euro.

Extraatje? Dat bedrag krijg je terug wanneer je een van de geuren koopt binnen de 2 maanden.

Info: www.techniqueindiscrete.com

Hermetica

Hermetica

Wat? Hermetica is een project van de eigenaars van Memo, een bekend nichemerk geïnspireerd door reizen. Hermetica biedt 13 ‘moleculaire’ geuren op oliebasis, zonder alcohol.

Hoeveel? Je kunt een sampleset bestellen van het volledige gamma ( (13 x 1,5 ml: 25 euro) of per parfumfamilie (4 x 1,5 ml: 15 euro), die gratis worden verzonden.

Extraatje? Het aankoopbedrag wordt in mindering gebracht bij een aankoop van een 100 ml.

Info: www.hermetica.com

Memo

Wat? Memo is geïnspireerd door de reizen van de eigenaars, John en Clara Molloy. Bijzondere (maar dure) geuren in prachtige verpakkingen! De stalen komen in een omslag met buisjes, beschermd met kartonnen plooikaartjes.

Hoeveel? Je kunt discovery sets kopen met 4 (4 x 2 ml: 10 euro) of 8 stalen (8 x 2 ml: 18 euro). Daar komen nog 15 euro verzendingskosten bij.

Extraatje? geen

Info: www.memoparis.com

Smell Stories discoverybox met kortingsvoucher

Smell Stories

Wat? Smell Stories is een nicheparfumerie in centrum Brussel met een eigenzinnige selectie. De eigenaars laten zich niet vangen door klinkende namen, maar kiezen voor merken met een verhaal. Als er een plek is waar ik meer merken niet ken dan wel dan is het hier. Altijd iets te ontdekken dus. Het verslag van mijn eerste bezoek lees je hier. Ik kocht toen al hun ontdekkingsbox, die ze aanpassen aan het seizoen.

Hoeveel? Hun seizoensbox bevat 5 stalen van 2 ml met aangepaste geuren van verschillende merken. Prijs: 25 euro, inclusief verzendingskosten. Je kunt ook zelf je stalen kiezen per set van 5 (5 euro voor eau de parfum, 10 euro voor een extraït de parfum). Ook een goed idee: een abonnement van 6 maanden (125 euro, dus 5 + 1 box gratis) of 12 maanden (225 euro, dus 9 + 3 boxen gratis).

Extraatje? Een kortingsbon van 10 euro op je volgende aankoop.

Info: www.smellstories.be

Zara Emotions

Jo Loves x Zara Emotions

Wat? Jo Malone (de persoon, niet het gelijknamige merk, want dat verkocht ze jaren geleden aan Estée Lauder) maakte 8 geuren in haar typische stijl voor Zara. Moest ik ze blind ruiken zou ik het verschil niet ruiken tussen het merk en deze Zara parfums. Topkwaliteit dus, al zijn dit stuk voor stuk zeer toegankelijke geuren (bij Jo Malone vind je ook specialere combinaties). Review van de geuren vind je in deze post.

Hoeveel? De sample set die ik bij de lancering kocht staat niet meer op de website, maar je kunt wel nog de zakverstuivers van 10 ml kopen voor 5,95 euro per stuk.

Extraatje? Nee

Info: www.zara.com

J.U.S. parfums

J.U.S. is een van de interessantere ontdekkingen die ik vorig jaar deed (lees hier meer over). Gemaakt door 3 anciens uit de parfumindustrie, waaronder de bekende designer Thierry de Baschmakoff. Ze hebben een interessante filosofie en een duurzame visie. Ze lanceerden meteen een uitgebreid gamma, dat ik nog altijd niet heb besproken (op de to do list!), shame on me!

Hoeveel? De discoveryset (11 x 2 ml: 30 euro, geen verzendingskosten) komt in een mooie harde doos die je kunt hergebruiken (ik bewaar er mijn blotters in), in lijn met de duurzame filosofie.

Extraatje? Je krijgt een kortingsvoucher van 30 euro wanneer je binnen de maand een fullsize besteld.

Info: www.jusparfums.com

Sommelier du Parfum

Sommelier du Parfum is een Franse site die verschillende nichemerken verkoopt, zoals The Different Company, Etat Libre d’Orange, Histoires de Parfum, BDK parfums, etc. De site helpt je op verschillende manieren om je keuze te maken: je kunt je maximum budget ingeven (max 200 euro), het seizoen en de gelegenheid waarvoor je parfum moet dienen. Wanneer je een parfum selecteert, krijg je een beschrijving en een parfumcompas dat aangeeft tot welke parfumfamilie de geur behoort. Ook krijg je andere, gelijkaardige geuren voorgesteld. Handig!

Hoeveel? Je kunt een kit van 5 samples (5 x 1,5 ml: 15 euro, geen verzendingskosten) bestellen, die je zelf mag samenstellen. Helaas zijn niet alle parfums beschikbaar in sample. Ook kun je slechts 1 kit per bestelling plaatsen. Wat jammer is, want er zijn toch wel wat merken die je voorlopig nog niet in België kunt kopen.

Extraatje? Een handgeschreven kaartje in het Nederlands! En een kortingscode op de bestelling van een fullsize

Info: www.sommelierduparfums.com

Akro

Olivier Cresp, een van de grootste parfumeurs van deze tijd, sloeg de handen in elkaar met zijn dochter en schoonzoon, die het merk Akro lanceerden. Akro is een woordspeling die verwijst naar het Franse ‘accro’, wat zoveel betekent als ‘verslaafd aan’. De signatuur van Cresp zijn immers gourmand composities, waarvan Mugler’s Angel ongetwijfeld de bekendste is. Het is de rode draad door het hele gamma, dat telkens uitgaat van de dagelijkse guilty pleasures: een sigaretje (Smoke), koffie (Awake), chocolade (Dark), weed (Haze), sex (Night), whisky (Malt).

Hoeveel? Een handige metalen bewaardoos bevat de 6 geuren (6 x 2 ml: 30 euro, + 8 euro verzendingskosten)

Extraatje? geen

Info: www.akrofragrances.com

Lees ook

Budgetvriendelijk parfums ontdekken met een parfumabonnement

Jo Malone maakt parfums voor Zara

Over goedkope en dure parfums: het kostenplaatje

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht