5 tips van de kapper voor fijn en uitdunnend haar

Redhead woman with messy hair against gray background

Zelf ben ik gezegend met een fameuze bos eigenzinnig haar waar ik dankzij kapper Pascal Van Loenhout weinig omzien naar heb. Maar ik ken wel een paar mensen in mijn omgeving die worstelen met fijn en zelfs uitdunnend haar. Kérastase ontwikkelde voor die behoefte het Densifique gamma, dat meer massa en volume belooft.
Niet alleen styling, maar ook een aangepaste verzorging zoals Densifique kunnen uitdunnend haar een boost geven, meent de kapper. Maar het moet wel op de juiste manier gebruikt worden. De Italiaanse kapper Franco Curletto geeft enkele tips.

Een aangepaste verzorging

Behalve aangepaste verzorgingsproducten gebruiken, zijn er nog een paar zaken belangrijk:

  1. Spoel de shampoo steeds zorgvuldig uit. Anders verzwaart hij het haar en geeft een vette en glimmende finish.
  2. Gebruik een crèmespoeling in plaats van een masker. Maskers zijn perfect voor dik of zeer gevoelig haar. Fijn en uitdunnend haar is beter af met een lichtere textuur.
  3. Breng verzorging enkel op de uiteinden van het haar aan. De wortels hebben zelden behoefte aan bijkomende verzorging.

Styling maakt het verschil

Styling is het beste middel om het haar onmiddellijk meer volume te geven. De stylingproducten van Kérastase zoals de Mousse Bouffante of Matérialiste doen het zeer goed met de verzorgingen van Densifique. Ze zorgen dat het haar gemakkelijker in model te brengen is en laten het kapsel langer houden.”
  1. Droog het natte haar terwijl je het hoofd naar beneden houdt. Volume begint immers bij de wortels.
  2. Breng stylingproducten doelgericht aan. Het grootste probleem voor uitdunnend haar is dat je de verkeerde producten gebruikt en teveel. Breng volumeproducten om de wortels op te lichten dus enkel aan op de haaraanzet en textuurproducten uitsluitend op de onderste helft en de punten.

Info

De producten van Kérastase zijn te koop in het kapsalon of via www.iciparisxl.be

Lees ook:

Haarverzorging van eigen bodem

Ouai, de hype in haarverzorging

Getest: Morroconoil haarverzorging

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht