De beste beautysouvenirs uit New York

Girls weekend in New York, dat is lekker eten, veel shoppen en een streepje cultuur. Dit stond er op mijn to do lijst:

Glossier, 123 Lafayette Street

Glossier is geboren uit de Amerikaanse beautyblog Into The Gloss, werd volledig online gelanceerd en evolueerde op enkele jaren tijd zelfs naar een internationale speler. Alles, van marketing tot verkoop, gebeurt online, wat Glossier een interessante studycase maakt die de hele beauty industrie nauwlettend volgt. 2 jaar geleden opende het merk een showroom in New York, die ik absoluut wilde zien. In Lafayette street staat een rijtje mensen geduldig te wachten tot de portier hen met mondjesmaat binnen laat. Nooit begrepen waarom je ergens zou aanschuiven om je geld te mogen uitgeven. Maar we zijn er nu en gaan dus braaf in de rij staan.

Na 10 minuten wordt duidelijk waarom je moet aanschuiven: je moet met de lift naar de showroom op de bovenste verdieping. Die komt uit in een witte loft waar een (millenial) feestje aan de gang lijkt te zijn. Luide muziek, mooie meisjes in een pastelroze overall gewapend met ipads, en alle producten uitgestald om te testen. Na wat rondsnuisteren geef je je bestelling door aan de toog achterin, waar die wordt klaar gemaakt terwijl je wacht.

Ik wandelde uiteindelijk buiten met de

  • Zit stick (die blijkt 5% benzoylperoxide te bevatten): niets specialer dan een tube die je bij de apotheek kan halen, maar wel in een leukere verpakking.
  • Mega Greens Galaxy Pack: een kleimasker om je huid te zuiveren. Niet slecht, maar ook niet het beste dat ik al heb getest.
  • Boybrow: een wenkbrauw mascara die lichtere plekjes in je wenkbrauwen opvult. Klein genoeg om nauwkeurig te kunnen werken en blijft de hele dag zitten.

Heb getwijfeld over de mascara, de blusher en uiteraard het You parfum. Die wordt voorgesteld als ‘skin enhancer’, maar is uiteindelijk niet meer dan een poederige witte muskusgeur. Perfect voor wie gewoon ‘lekker’ wilt ruiken, maar niet bijzonder boeiend als je echt van parfums houdt.

Perfumarie, 155 Lafayette Street

Een paar blokken verder bevindt zich Perfumarie, een ietwat ongewone parfumerie met een hoop merken waar ik nog niet van had gehoord. New York is niet meteen Parijs, maar toch zijn er een paar interessante parfumerieën, waar beleving centraal staat. Bij Perfumarie kan je een ‘perfume flight’ boeken waarbij je 20 geuren blind ruikt. Je krijgt vervolgens een anoniem staal mee van je favoriet. Pas op het einde van de maand ontdek je (via mail of een party) wat je zo graag ruikt. Het leuke is dat dat een nichemerk kan zijn, maar evengoed een celebrity parfum, een klassieker of zelfs een ingrediënt!

Jammer genoeg had ik een verkoudheid, waardoor ik amper iets rook. Een blind buy was dan ook een risico dat ik niet wilde nemen. Hoewel er verschillende merken waren die ik nog niet kende. Uiteindelijk heb ik enkel een 10 ml staal gekocht van een oud parfum dat je tegenwoordig nog moeilijk kan vinden: Jungle van Kenzo. En chocolade met roze peper. Het perfecte excuus om nog eens terug te gaan!

Sephora (verschillende locaties)

Sephora heeft de grote cultmerken in huis en geeft vaak een platform aan veelbelovende nieuwkomers. Altijd interessant om eens te gaan snuisteren dus. Op mijn lijstje make-up: Milk Makeup, het millenial make-up merk bij uitstek. Maar te millenial om deze veertigplusser te boeien (strobing is niet mijn ding). De lijn van Pat McGrath, de talentvolle make-up artist, heeft sterk gepigmenteerde kleuren en teveel keuze. Dus ben ik uiteindelijk met lege handen voortgewandeld. (ze leveren intussen ook aan België)

Qua huidverzorging twijfelde ik tussen dr Dennis Gross, Sunday Riley, Kate Somerville en Drunk Elephant. Allemaal niet echt goedkoop, en bovendien heb ik thuis nog een ruime voorraad. Drunk Elephant heeft enkele sets luxestalen zodat je verschillende producten kan uitproberen. Maar aan 90 USD denk je daar toch even over na. Uiteindelijk heb ik de TLC Sukari Babyfacial gekocht, een peeling waar ik al veel goeds over had gehoord. Behoorlijk sterk spul, dat aanvankelijk wat prikt en mijn huid er op 20 minuten behoorlijk rood doet uitzien. Maar de ochtend erna was mijn huidtextuur zichtbaar fijner. Een aanrader als je huid tegen een stootje kan. Nu heb ik spijt dat ik de sample set ook niet heb gekocht…

In Amerika zijn momenteel enkele boeiende nieuwkomers in parfum. Het fijne is dat travel sprays erg populair zijn in de states, waardoor je al voor 25 USD een duurder parfum kan testen zonder meteen diep in je portemonnee te moeten graaien. Maar ook hier kon een verstopte neus me niet verleiden om travel sprays van Elizabeth & James (het merk van de Olsen twins) of By Killian te kopen.

In juni had ik de 2 stichters van Nest op het World Perfumery Congress in Nice horen spreken. Een lifestylemerk dat mooie illustraties gebruikt voor de verpakkingen van hun luxe geurkaarsen en parfums. Het doet denken aan Jo Malone, maar dan kleurrijker en wellicht ook een tikje Amerikaanser. De geuren zelf zijn voornamelijk bloemig; niet meteen de categorie waar ik het meest enthousiast van word.

Ik zag ook enkele ‘natuurlijke’ parfummerken die me zo irriteerden met hun discours dat ik ze zelfs niet meer wilde ruiken. “Zonder sulfaten (SLS en SLES), parabenen, formaldehyde, ftalaten en minerale oliën.” Allemaal zaken die sowieso niet in parfum zitten, het is geen huidverzorging. Pure angstmarketing. Uiteindelijk is een sample set van Commodity in mijn mandje belandt, dat voor zover ik kon ruiken enkele interessante geuren heeft en niet buitensporig duur is.

Bij de drugstores

Bij Walgreens vond ik het ledlichtmasker van Neutrogena tegen acné, dat ook in een handige pen bestaat. De pen werkt met blauw en rood licht om de acné bacterie een kopje kleiner te maken. Neutrogena is hier een redelijk klein apotheekmerk (bekend voor zijn handcrème). In de States is het een groot merk met een enorm aanbod, waaronder ook make-up en zelfs apparaten! Typische drugstore en/of supermarktketens als Walgreens, CVS en Target  hebben een gigantisch aanbod budgetcosmetica dat zeker de moeite loont. Voor natuurlijke cosmeticamerken moet je bij Wholefoods zijn.

Lees ook

Kiez, eco lifestyle met Berlijnse vibes

9 adressen voor beauty liefhebbers in Parijs

Mooi Londen: de mooiste beautyshops

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht