Mijn strakke ochtendroutine om in 5 minuten toonbaar te zijn

Male hand under blanket reaching out for alarm clock, shallow depth of field focus on foreground

Een van de skills die je op een bepaalde leeftijd (lees: vanaf je kinderen hebt) onder de knie moet zien te krijgen is er in een minimum aan tijd presentabel uitzien. Snel zijn zit hem in een goede voorbereiding, slimme producten en een strakke ochtendroutine.

De voorbereiding

  • Als je je ochtendroutine op rolletjes wilt doen verlopen is een goede voorbereiding en organisatie cruciaal! Mest je badkamerkast uit en gooi alle producten weg die je niet dagelijks gebruikt. (ok, zet ze in een andere kast). Zo verlies je geen kostbare tijd met zoeken. Leg tenslotte net zoals je kleren ook je make-up de avond ervoor klaar zodat je ’s morgens niet hoeft te twijfelen en kiezen.
  • Tijdrovende verzorgingen doe je gewoon ’s avonds. Een haarolie doet wonderen voor je droge haar wanneer hij genoeg tijd krijgt om in te trekken. Om te vermijden dat je bed een smeerboel wordt pak je je haar in met plastic folie of een handdoek. Een sleeping pack of nachtmasker werkt als masker én als nachtcrème. Royaal aanbrengen om ’s morgens met een stralend, uitgeslapen gezicht wakker te worden.
  • Denk ook lange termijn. Zaken zoals permanente ontharing zijn een investering qua tijd en budget, maar daarna hoef je er niet meer naar om te zien en ben je altijd op alles voorbereid. Geef de voorkeur aan een gespecialiseerd dermatoloog met ervaring en goede referenties.

Wassen: 3’

Als douchen de avond ervoor niet echt je ding is, probeer dan om je tijd in de douche efficiënt te gebruiken. Gebruik lauw water zodat je niet in de verleiding komt om er nog wat langer onder te blijven staan. Kies een temperatuur die nog net aangenaam is: je zal sneller wakker worden, tijd besparen én het is beter voor je huid.

30’’: Smeer je haar in met een cleansing conditioner, die het haar zowel reinigt als verzorgt. Een soort wash & go, maar dan milieu- en haarvriendelijker. Wel eerder een aanrader voor dik, droog haar dan dun pierenverdriet. Te vinden bij kappersmerken als L’Oréal Professionel, HIF Cleansing conditioner (vanaf 30 euro, o.a. via www.kroonenandbrown.be) en binnenkort ook in de supermarkt bij Garnier.

60’’: Poets je tanden terwijl het product inwerkt

30’’: reinig je gezicht met een face wash die tegelijkertijd ook exfolieert, zoals The Microdelivery Micro-Massage Exfoliating Wash (28,42 euro, exclusief  bij Ici Paris XL) van Philosophy.

60’’: draai het water even uit en smeer je in met een bodylotion voor onder de douche. Die zijn te koop in de supermarkt (Nivea 250 ml: 4,69 euro) of de apotheek (Eucerin 400 ml: 17 euro). Alles afspoelen en klaar!

Smeren: 1’

  • Laat die uitgebreide huidverzorgingsrituelen maar aan de Japanners, een slimme meid koopt een alles-in-1 verzorging. Met een BB crème heb je een dagcrème, foundation én zonnebescherming in 1.
  • Niet voor iedereen een aanrader, maar wie gemakkelijk haar heeft én een goede kapper kan al eens een brushing overslagen. Gewoon wat Bumble & Bumble Don’t Blow It (H)Air Styler (29,90 euro, via www.cosmeticary.com en kappers) in je haar smeren en klaar!

Make-up: 1’

  • Wees slim: kleed je eerst aan voor je je opmaakt, zo vermijd je vlekken op je kleren wanneer je ze over je hoofd aantrekt.
  • Kies voor multitaskers: met zonnepoeder voorzie je niet alleen je wangen maar ook je ogen van een vleugje kleur. Een crème lipstick in een flatterende huidskleur kan ook als blush en oogschaduw dienen. Werk een beetje uit met je vingers voor een natuurlijk effect.
  • Wees praktisch: kies voor lip of ogen. Vermijdt moeilijke technieken of precisieklusjes zoals vloeibare eyeliner of contouring. Een lichte lipgloss breng je sneller aan en hoeft minder nauwkeurig dan bijvoorbeeld een matte, donkere lipstick. Een vleugje mascara tenslotte geeft je een wakkere blik.

Lees ook:

14 tips voor meer duurzaamheid in je beautyroutine

6 tips om meer uit je huidverzorging te halen

10 tips uit de Blue Zones voor een langer en gezonder leven

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht