De Kérastase oplossing voor een gevoelige hoofdhuid

Pre-vakantie-stress

Nog een week en dan heb ik eindelijk vakantie! Die laatste loodjes zijn altijd stress. Zeker als je 3 weken weg bent, dan moet je dat altijd vooraf én erna bekopen. Maar daar ga ik niet over zeuren. Wél over het effect dat dat heeft op mijn hoofdhuid. Stress, slaaptekort of alles wat je uit je humeur/evenwicht kan brengen merk ik meteen aan mijn hoofdhuid. Die protesteert in de vorm van een branderig gevoel, rode plekken, jeuk en schilfers. Een vicieuze cirkel die ik moeilijk kan doorbreken. Van de dermatoloog kreeg ik een voorschrift voor Clobex mee na de diagnose van atopische dermatitis. Clobex is zwaar geschut: een corticosteroïd dat de jeuk, roodheid en schilfering verminderen. Werkt fantastisch, maar het blijft natuurlijk wel een geneesmiddel. Wanneer je het enkele weken aansluitend gebruikt maakt het de hoofdhuid dunner.

Dus probeer ik zoveel mogelijk tussendoor af te wisselen met een heel batterij aan shampoos. Want ik probeer haast alles. Specifieke shampoos voor een gevoelige hoofdhuid zoals Remederm van Louis Widmer, Sensinol van Ducray, de Healing lijn van Maria Nila en mijn favoriet van Avène. Ook de natuurlijke formules zoals Pure Shampoo van Rainpharma, Fuoco van Elements en Source Essentielle van L’Oréal Professionel zijn zachte alternatieven die de conditie zeker niet verergeren.

Kérastase Spécifique Bain Vital Dermo-Calm getest

Toen ik een testexemplaar van de pr-verantwoordelijke van Kérastase kreeg keek ik aanvankelijk wat bedenkelijk naar de ingrediëntenlijst, die sodium laureth sulfate (een detergent), cocamidopropyl betaine (schuimvormer) en parfum vermeldt. Niet meteen de ingrediënten die een weldaad voor een gevoelige hoofdhuid zijn. Maar mijn wanhoop en de opmerking van een formulator over de onterechte kwalijke reputatie van sulfaten (“producten formuleren is als koken: het is een kwestie van de juiste verhoudingen”) maakten me nieuwsgierig genoeg.

De shampoo heeft een fris bloemige geur en geeft een zacht schuim. Mijn hoofdhuid voelt fris en proper zonder te ’trekken’ of te jeuken. En mijn haar is zacht en luchtig. Bij de Kérastase kapper kan je ook terecht voor een specifieke behandeling om je gevoelige hoofdhuid te kalmeren. Die begint met een double cleansing: een zuiverend kleimasker dat de hoofdhuid reinigt en kalmeert, gevolgd door een wasbeurt en een sonische reiniging met een aangepaste Clarisonic borstel. Dan krijg je een massage met het herstellende gelmasker. Wie de lange versie kiest krijgt daar nog een microverstuiveling van de intensieve kuur bij. Iets wat ik je zeker kan aanraden, want de kuur stopt instant jeuk. Aanvankelijk wilde ik een vergelijkende test doen met bovenstaande producten, maar eigelijk gebruik ik enkel nog Kérastase momenteel. Dat zegt genoeg, zeker?

Enkele tips voor een gevoelige hoofdhuid

  • Houd je nagels kort, zo krijg je minder wondjes wanneer je krabt
  • Spoel je haar grondig uit, zodat er zeker geen restanten van shampoo of verzorging op de hoofdhuid achterblijven
  • Een dooddoener, maar het klopt wel: zorg ervoor dat je ontspannen gaat slapen en slaap voldoende!

Info

Kérastase Bain Vital Dermo Calm shampoo 250 ml: 24,90 euro, Masque Hydra-Apaisant 200 ml: 41 euro, Cure Apaisante anti-inconfort 12 x 6 ml: 48 euro. Behandeling gevoelige hoofdhuid kort (10 minuten: 12 euro, 15 minuten; 20 euro). Alles te koop bij de Kérastase kappers, Ici Paris XL online. De producten die ik ontving zijn persexemplaren. www.kerastase.com

Lees ook:

Last van een geïrriteerde hoofdhuid? Dit zijn mijn tips

7 tips voor een gevoelige huid

Haarverzorging van eigen bodem

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht