Het multifunctionele Smart Custom-Repair serum van Clinique getest

foto (11)

Een extra stap

Er moeten goede argumenten zijn om een serum te smeren. Het is hoe dan ook een stap erbij in de beauty routine. Ik weet niet hoeveel tijd u ’s ochtends en ’s avonds in de badkamer hebt, maar bij mij is dat vaak een jachtige passage. Een verjaardag die een nieuw decennium inluidde, doet me sinds enige tijd toch naar de serums grijpen. Want meer dan dag- en nachtcrèmes, is een een serum een anti-verouderingswapen. Ze bevatten een concentratie aan actieve werkstoffen die (afhankelijk van het type serum) donkere vlekken, lijnen en rimpels, oneffenheden in huid, verslapping,… tegengaan. Nadien dag- of nachtcrème aanbrengen, blijft een must (voor meer hydraterende eigenschappen en in het geval van de dagcrèmes ook zonnefilters).

Op maat

Clinique lanceerde onlangs het Smart Custom-Repair Serum dat belooft een hoop problemen in één keer aan te pakken en dat voor alle huidtypes. Beter nog, bepaalde ingrediënten zouden de schade aan de huidcellen kunnen detecteren en dan gepast _ op maat dus _ kunnen reageren. Dat klinkt nogal science-fiction,  als het verhaal van een overijverige marketeer. Maar Clinique heeft veel krediet: het no-nonsense, parfumvrij merk heeft een stevige staat van dienst en staat bekend om haar innovaties.

Beloftes & resultaten van het Smart Custom-Repair serum

Het Smart Custom-Repair serum is in elk geval uiterst gebruiksvriendelijk: een perzikkleurige emulsie die nogal silicone-achtig aanvoelt, alsof je een film op de huid legt, maar die meteen in de huid dringt. Het vertraagt de beautyroutine dus nauwelijks, je kan haast meteen daarna dag- of nachtcrème aanbrengen. Het serum moet roodheid, een oneffen huid, dofheid, rimpels en huidverslapping aanpakken. Het serum is een nieuwe en krachtige combinatie van ingrediënten (vitamines, anti-oxidanten,…) die eerder al wat bewezen hebben.

Na 5 weken gebruik is het serum een vanzelfsprekend onderdeel van mijn beauty routine geworden. Het beste resultaat zie ik in een vermindering van donkere vlekken en oneffenheden. Het serum zorgt ook voor een makkelijker te hydrateren huid. Hoe het serum huidverslapping aanpakt, zal nog moeten blijken (er wordt aangeraden het serum zeker 12 weken te gebruiken). Maar de eerste bevindingen zijn positief.

Info

30 ml: 69 euro, 50 ml: 112 euro. In de parfumerie. www.clinique.be
 

Lees ook

De comeback van de doctor brands

Reinigers getest voor een zachte, propere huid

Mixologie: meng en match je huidverzorging

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht