Mixologie in huidverzorging voor een resultaat op maat

De trend: gepersonaliseerde huidverzorging

65 jaar geleden al mengde Jacques Courtin, de oprichter van Clarins, verzorgingsproducten om zijn behandelingen te personaliseren en een bijzondere textuur te creëren. Vooral bij de lichaamsmassages voegde hij olie toe aan de Crème Masvelte. Dat was zijn geheim om een andere ervaring aan te bieden in zijn schoonheidsinstituut. Vandaag is personalisering een van de grotere trends, dus besloot Clarins om de hippe term van mixologie te lanceren. Om niet over een nacht ijs te gaan, testte het merk alle mogelijke productcombinaties op compatibiliteit en veiligheid.

En Clarins is niet het enige merk dat aan mixologie doet, ook Drunk Elephant suggereert verschillende productcombinaties. Zij hebben het liever over ‘skincare smoothies’. Door biocompatibele ingrediënten met een optimale pH-waarde te gebruiken dringen producten vlot in en laten ze zich gemakkelijk mengen. Alle serums, crèmes en oliën kun je met elkaar mengen. Op hun website geven ze een overzicht van de verschillende smoothies, zodat je je verzorging kunt personaliseren aan wat je huid op dat moment nodig heeft.

Spelregels van mixologie

De voordelen van mixologie zijn tijdswinst (je hoeft niet te wachten tot je huid de texturen absorbeert) en een betere zintuigelijke ervaring.  

Maar je kunt niet alles probleemloos mengen. Soms zijn er ingrediënten die je best niet combineert, omdat ze elkaars werking teniet doen, ongewenste reacties uitlokken of een minder aangename geur geven. Maar het belangrijkste is dat sommige combinaties de stabiliteit van de formule kunnen verminderen. Dat heb je bijvoorbeeld niet met layering (verschillende producten in laagjes aanbrengen). Dit zijn de spelregels:  

  1. Je mag je UV-bescherming niet verdunnen.
  2. Oliën zijn niet altijd even evident om te mengen met andere texturen.
  3. Combineer nooit meer dan 2 producten.
  4. Opgelet met actieve ingrediënten

Tips van Jenna Courtin, brand ambassador & kleindochter van Jacques Courtin 

  • “Ik ben een fan van het zuiverende SOS Pur Masque. Om het uitdrogend effect van de klei te vermijden, meng ik er een paar druppels olie onder.”
  • “Meng een dotje van de Beauty Flash Balm, die je huid instant opfrist en verstevigt, onder je foundation voor een uitgeruste, stralende teint. Onder de Multi-Intensive dagcrème wordt het een echte ‘wrinkle smoother’.”
  • “Een paar druppels Huile Orchidée Bleu onder de Crème jeunesse des mains handcrème herstelt uitgedroogde handen (van de alcoholgels) onmiddellijk. Bovendien ruikt het fantastisch!”
  • “1 x per week meng ik onze lichaamscrub Gommage corps peau neuve onder mijn douchegel voor een gladdere, propere huid.”

Info

De producten van Clarins zijn te koop in de parfumerie, in de boetiek in Brussel en op clarins.com. Drunk Elephant vind je exclusief bij Ici Paris XL.

Lees ook

Tips om je parfum te personaliseren

Drunk Elephant: clean & cult huidverzorging

Wat zijn de opmerkelijkste parfumtrends?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht