Getest: Babor SkinFusor behandeling voor een stralende huid

Eind vorig jaar opende het Duitse verzorgingsmerk Babor een cityspa/flagship in de Brusselse Dansaert wijk. De nieuwe Skinfusor behandeling testen was het perfecte excuus voor een bezoekje.

Een Babor flagship in centrum Brussel

Niet zo ver van de beurs, aan het begin van de Dansaert straat, vind je de nieuwe cityspa van Babor. Een lichte, moderne winkel, ingericht in wit en zwart, waar roze en goud voor warme, vrouwelijke accenten zorgen. Je oog wordt meteen getrokken naar de ‘ampoule bar’, de iconische producten waar Babor bekend voor is. Boven hangt zelfs een kunstwerk van een levensgrote ampoule in gouden lovertjes. In de city spa vind je het volledige gamma van Babor terug én 3 behandelingsruimtes. Ik installeer me in de grootste op het gelijkvloers, klaar om de SkinFusor-behandeling te testen.

De Skinfusor, een combinatie van 4 verschillende technologieën

Babor’s SkinFusor is de tegenhanger van de Hydrafacial, die zich eveneens richt op een stralende huid. Deze machine combineert 4 verschillende technologieën om de veeleisende huid een behandeling op maat te geven. Door de verschillende opzetstukken kan het apparaat afwisselend diepgaand reinigen (CleanFusion), exfoliëren (PolishFusion), ingrediënten in de huid sluizen (HydroFusion) en masseren (ImpulseFusion). Maar eerst wordt mijn make-up eraf gehaald en mijn huid onder de loep genomen om te bekijken wat die precies nodig heeft. Een dieptereiniging, intense hydratatie en die vale teint wegwerken, … ik kan het allemaal gebruiken.

De dieptereiniging gebeurt met een soort stofzuigertje dat elke vierkante centimeter van mijn gelaat onder handen neemt om verstopte poriën te zuiveren en ze te verfijnen. Daarna komen de dode huidcellen in het vizier van de PolishFusion, die fruitzuren uitspuwt en inwerkt. Wanneer alle dode huidcellen zijn weggewerkt, smeert de schoonheidsspecialiste een hydraterende essence over mijn gezicht uit. De HydroFusion kop werkt met ultrasone golven om alle actieve ingrediënten dieper in de huid te sluizen.

De laatste fase bestaat uit een mechanische massage met een kop die afwisselend klopt en draait. Dat stimuleert de doorbloeding, zodat vrijgemaakte afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en actieve ingrediënten efficiënter worden opgenomen. Het ideale moment dus voor een masker, vindt de schoonheidsspecialiste. Ze borstelt een crème over mijn huid en legt er een vliesmasker over. Met de rest van het goedje worden mijn handen en armen gemasseerd, zodat niets verloren gaat. Tien minuten later gaat het masker er weer af en blijkt mijn huid zo goed als alles geabsorbeerd te hebben. “Die had dorst” lacht de schoonheidsspecialiste.

Vakantie-effect op de huid

In de SkinFusor-behandeling staat de machine centraal, wat ik niet zo ontspannend als een manuele behandeling vind. “Deze behandeling is vooral gericht op resultaat, minder op ontspanning.” knikt de schoonheidsspecialiste. En dat is er. Vanop mijn stoel zie ik in de spiegel al een verschil: een duidelijk frissere huid met een mooie glow. Wanneer ik mijn huid van dichterbij inspecteer, merk ik dat mijn fronsrimpel een pak minder zichtbaar is, mijn poriën fijner zijn en ik er minder vermoeid uitzie. Ik heb een uitgeslapen net-van-vakantie-terug-look die geen make-up nodig heeft en een paar dagen aanhoudt. Goedkoop is het niet, het is duurder dan een Hydrafacial maar duurt ook 3 x zo lang. Als je het budget hebt en je hebt een boost nodig, dan is dit een goede optie.

Info

SkinFusor-behandeling 135 minuten: 240 euro. Bij Babor salons en in de Babor City Spa Brussels, Antoine Dansaertstraat 44, 1000 Brussel. www.babor-brussel.be, be.babor.com.

Disclaimer: ik mocht deze behandeling gratis testen voor Feeling.

Lees ook

Hydrafacial, het Hollywoodgeheim voor een mooie huid in 30 minuten

De vampire facial getest

Botox, het proberen waard?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht