Hydrafacial, het geheim van Hollywoodsterren voor een mooie huid in 30 minuten

Beyoncé is fan, Matthew McConaughey, Kate Winslet, Charlize Theron, … De Hydrafacial heeft heel wat beroemde aanhangers, waardoor het ook ‘de rode loper facial’ wordt genoemd. Of ‘sex for the face’, volgens Matthew McConaughey. Op 30 minuten geeft het je een stralende, zuivere huid, zonder pijn of neveneffecten. Klinkt goed, maar wat echt mijn aandacht trok is dat het populairder zou zijn dan botox. Toen ik een uitnodiging van Carpe kreeg om het zelf te testen, twijfelde ik dan ook geen moment.

Wat is een HydraFacial?

De HydraFacial combineert een peeling, microdermabrasie en een hydraterend masker in één. Dat geeft een onmiddellijke glow op je gezicht. Maar op langere termijn heeft het ook zijn voordelen: het pakt acné, hyperpigmentatie en fijne lijntjes aan. Hoewel pijnloos is het niet de meest ontspannende behandeling. Een soort stofzuigertje gaat al gorgelend over je huid en zuigt het vuil uit je poriën, exfolieert en hydrateert.

Ik heb een gemengde huid die er snel vlekkerig uitziet door pigmentvlekken en onzuiverheden
1. Reinigen en peelen

De huid wordt zacht gereinigd en een eerste laag dode huidcellen wordt met een pennetje weg geschraapt. Daarna krijgt de stofzuiger een exfoliërende kop om een peeling met glycol- en salicylzuur (beschikbaar in verschillende concentraties) in de huid te werken. Door het combineren van een chemische en fysische exfoliatie krijg je een even goed resultaat met een lagere concentratie zuren. Dat geeft minder irritaties, maar wel een zichtbaar frissere, gladdere en zachtere huid.

2. Extracties en hydratatie

Wanneer de dode huidcellen verwijderd zijn gaat de stofzuiger over elke vierkante centimeter van je huid. Hij zuigt vuil en talg pijnloos op en geeft tegelijkertijd hydraterende en kalmerende stoffen af. Dat maakt je huid rustiger, helderder en frisser met fijnere poriën.

Even afstotelijk als fascinerend om te zien: het vuil dat uit mijn poriën is gezogen is het bezinksel in dit vocht.
3. Voeden en beschermen

Zuivere poriën kunnen huidverzorging beter opnemen, dus is het tijd voor een cocktail van intens hydraterend hyaluronzuur, verstevigende peptiden en beschermende antioxidanten. Dat zorgt voor een instant glow.

Meteen na de behandeling straalt je huid zichtbaar.

De voordelen van de Hydrafacial

De Hydrafacial zou voor alle huidtypes én huidproblemen geschikt zijn. Want de gebruikte producten en concentraties worden aangepast aan jouw behoeftes en huidconditie, maar ook de intensiteit van het toestel. Ik heb geen bijzonder gevoelige huid, en vond mijn huid er bijzonder rustig uitzien. Op een half uur tijd! Dit is echt wel een facial voor mensen die op zo weinig mogelijk tijd maximaal langdurig resultaat willen halen. Want je wandelt stralend weer buiten, een effect dat nog dagenlang blijft aanhouden. Het heeft in mijn ogen maar 1 nadeel: het toch wel hoge prijskaartje van 150 euro. Daarom wellicht niet haalbaar om het maandelijks te doen, zoals wordt aanbevolen voor een optimaal resultaat. Maar wanneer je er eens op je best wilt uitzien voor een bijzondere gelegenheid (of gewoon om je beter te voelen) is dit een aanrader!

Info

Ik testte de Hydrafacial bij Carpe (Jos Smolderenstraat 46, 2000 Antwerpen). Een standaardbehandeling duurt een half uur en kost 150 euro. Dat kun je nog uitbreiden met speciale boosters voor een nog beter resultaat.

www.hydrafacial.be. www.carpe.be.

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht