hoe herken je een goede schoonheidsspecialiste?

depositphotos_26711989_s-2015Beroepsmatig heb ik al heel wat schoonheidsspecialistes bezocht. Van basic salonnetjes tot superdeluxe spa’s. En nog altijd is het wachten tot ik op de behandelingstafel lig voor ik weet of het iets wordt of niet. Kwaliteit kan je immers niet altijd afleiden uit een hoge prijslijst of een modern interieur. Dit zijn de 6 tekenen waaraan je een goede schoonheidsspecialiste herkent.

De wachttijd

Goede schoonheidsspecialistes (die alleen werken) hebben veel vaste klanten die regelmatig terug komen. En bijgevolg kan je er meestal niet onmiddellijk terecht. Bij grotere instituten moet je doorgaans minder lang wachten, maar heb je ook wisselend personeel.

Een proper instituut

Bacteriën wil je niet op je gezicht. Dus check of de ruimtes, de behandelingsstoel en het gebruikte materiaal smetteloos zijn. Een mooie omgeving is niet altijd een garantie. Ik heb ook al in verouderde, meer basic instituten een fantastische behandeling gehad. Properheid is dan weer wel belangrijk. Dat geldt ook voor de schoonheidsspecialiste zelf: een onfrisse adem, vingers die naar sigaretten ruiken of een lelijke huid (op een occasionele puist na) zijn alarmsignalen.

Kennis van zaken

Een schoonheidsspecialiste moet niet je beste vriendin worden, maar je moet wel het gevoel hebben dat je haar kan vertrouwen. En dat ze weet wat ze doet. Zelf ’test’ ik een schoonheidsspecialiste altijd door vragen te stellen over huidverzorging en over producten. Rammelt ze de marketing verkooppraatjes af of weet ze echt wel hoe de huid werkt? Is ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends? Wat is haar ervaring met de behandeling, welke merken heeft ze al gebruikt, wat weet ze van de ingrediënten in de producten die ze gebruikt, enzovoort…

Een grondige huidanalyse

Een goede schoonheidsspecialiste stelt zelf ook veel vragen. Welke behandelingen heb je onlangs gehad (bijvoorbeeld een peeling), welke producten gebruik je thuis, heb je allergieën, hoe voelt je huid aan, wat verwacht je van de behandeling, …. De rest kan ze aflezen van je huid. Bij voorkeur met een grote loep onder hel licht. Niet het meest aangename moment van de behandeling, maar wel essentieel.

Op maat werken

Een grondige huidanalyse geeft de nodige informatie om de behandeling aan je behoeftes aan te passen. En dat betekent: afwijken van het standaard protocol om de huid te geven wat ze nodig heeft. Zoals onzuiverheden verwijderen wanneer dat nodig is, texturen of producten aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren of enkele verdwaalde wenkbrauw- of andere haren verwijderen. Het resultaat moet immers beter zijn dan wanneer je het zelf zou doen. Met een standaard reiniger, scrub en masker kan je immers thuis ook aan de slag. Een goede schoonheidsspecialiste maakt het verschil met haar handen en haar inzicht.

Een behandeling met toegevoegde waarde

Je hebt behandelingen die focussen op ontspanning of die meer gericht zijn op huidverbetering. Dat is een kwestie van voorkeur. Maar een goede massage, een gepersonaliseerde behandeling en extra efficiënte producten zijn de redenen waarom ik naar een instituut ga. Een goede behandeling is ook fulltime aandacht. Zelfs wanneer een masker een kwartier moet intrekken, gebruikt de betere schoonheidsspecialiste die tijd voor een massage van nek of handen. Je de hele tijd alleen laten is niet ideaal (wat als je huid begint te jeuken of te prikken?).

Lees ook:

Getest: natural face lifting

Kuren in Vichy

Hydrafacial, het Hollywood geheim van een mooie huid in 30 minuten

Getest: Babor Skinfusor, een behandeling voor een stralende huid

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht