Babor brengt Duitse degelijkheid in het schoonheidssalon

Babor reiniging in 2 fasenDuitse degelijkheid

Er zijn zo van die merken die al eeuwen lijken te bestaan, zoals het Duitse Babor. Opgericht in 1955, door de Duitse chemicus Dr. Michael Babor. Het hoofdkwartier, met een eigen onderzoekscentrum, is nog steeds in Aken gevestigd. Van daaruit wordt het merk verdeeld naar 60 landen.

Het aanbod doorlichten is een werk van lange adem. Op het menu staan verschillende uitgebreide productlijnen. De eerste innovatie waarop Michael Babor zijn lijn bouwde, was een reinigend product dat water en olie verenigde -geen sinecure-? Dat garandeerde een diepgaande reiniging zonder agressief te zijn voor de huid. Deze ‘hydrofiele’ olie doopte men Hy-Öl.

De bestseller

Vandaag is Hy-Öl nog steeds de basis van het Babor-reinigingsprogramma, dat in 2 fasen verloopt. Na de Hy-Öl, wordt een tweede emulsie aangebracht (Phytoactives), afgestemd op de noden van de huid (normale, droge, gevoelige of veeleisende huid). Nu ben ik geen fan van al te ingewikkelde reinigingsrituelen, maar toegegeven: zoveel extra moeite is het eigenlijk niet. Eerst breng je de Hy-Öl op een droge huid aan. Dan gaat er een tweede emulsie over. Met water verandert het in een melkachtige emulsie die zich gemakkelijk laat afspoelen. Het resultaat is een frisse huid, goed gereinigd en dat zonder de natuurlijke bescherming van de huid aan te tasten. Met andere woorden: geen trekkerige huid. Best tevreden dus.

Info

De Hy-Öl reinigingsolie (23 euro), de aanvullende Phytoactive emulsie (17,50 euro) en het hele gamma zijn te koop in de Babor-instituten en via www.babor.com

Lees ook

Babor Skinfusor behandeling voor een stralende huid

Wat is het nut van dubbel reinigen?

Reinigers getest voor een zachte, propere huid

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht