Make-up voor mature huid getest: Age Perfect van L’Oréal Paris

Vorig jaar lanceerde L’Oréal Paris Age Perfect: make-up voor de ‘mature huid’, met de prachtige Jane Fonda als gezicht. En hoewel ik Fonda een geweldige vrouw vindt (al helemaal sinds ze haar #firedrillfridays organiseert en haar haar niet meer kleurt) voelde ik me als veertiger niet aangesproken. Zo oud ben ik nu ook weer niet.

Maar na het testen van enkele persexemplaren was ik aangenaam verrast door de verzorgende texturen, het gebruiksgemak en de flatterende, natuurlijke kleuren. Daar hoef je heus geen senior voor te zijn om dat te appreciëren.

Age Perfect getest

  • Radiant foundation: een smeuige crème die een subtiele glow geeft aan de huid en toch voldoende dekt zonder cake effect. Hij hydrateert ook licht voor voldoende comfort. Ik gebruik hem soms als concealer, omdat zijn textuur mooi versmelt in de huid.
  • Mascara Densifiant: deze mascara heeft een borstel met langere haartjes die lengte en vooral volume geeft. De formule blijft soepel zodat je later kunt bijwerken. Niet dat dat nodig is, want hij houdt het redelijk lang vol.
  • Le Rouge Lumière: er zit een verzorgende balsem in de kern van deze lipstick, voor extra hydratatie. Het resultaat zit tussen een gloss en een lipstick in en oogt redelijk natuurlijk. Er zijn 16 tinten, mijn favoriet is Light Tangerine, een warm oranjerood.
  • Brow Magnifier: dit potlood heeft de perfecte textuur om je wenkbrauw bij te werken: niet te zacht en niet te hard. Het borsteltje aan de achterkant gebruik ik eerst om mijn wenkbrauwen omhoog te borstelen en nadien om de potloodstrepen te vervagen.
  • Brow Densifier: deze wenkbrauwgel helpt om je wenkbrauwen iets voller te doen ogen. Hij werkt ook licht fixerend.

In dit filmpje kun je zien hoe ik me er mee opmaak:

Info

L’Oréal Paris Age Perfect is te koop bij Di en Kruidvat:

Mascara Densifiant: 16,99 euro, Radiant Foundation: 17,99 euro, Le Rouge Lumière: 15,99 euro, Brow Magnifier (potlood: 13,99 euro) en een Brow mascara (14,99 euro). Het gamma heeft ook nog een BB cream (15,99 euro), een lipliner (10,99 euro), een concealer (13,99 euro) en een blush (15,99 euro)

Lees ook

make-up tips voor de mature huid

Grijs is wijs: van grijze muis naar silver fox

Achterhaalde taal: zijn woorden als ‘normaal’, ‘anti-aging’ en ‘Oosters’ kwetsend?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht