Velvet Splendour zet Australische mimosa in het zonnetje

Mimosa maakt me blij omdat het de winter letterlijk opfleurt en herinnert dat de lente zal volgen. Het bloeit tussen januari en maart aan de Côte d’Azur: een prachtig zicht van wolkjes geel tegen een strak blauwe hemel. Dat wordt stevig gevierd in een hoop dorpjes langs de kust, tot in Grasse toe. Oorspronkelijk komt mimosa (of acacia) uit Australië, meegebracht door de Britse botanicus Joseph Banks (die inspiratie leverde voor de naam Goldfield & Banks).

Dimitri Weber laat zich voor alle Goldfield & Banks parfums inspireren door de prachtige landschappen en de fascinerende planten, bloemen en aroma’s van zijn nieuwe thuisland. Voor Velvet Splendour leidde de tocht naar een roadtrip in Zuid-Australië. Australië staat al langer op mijn bucket list en met elk parfum dat Goldfield & Banks uitbrengt groeit dat verlangen!

De geur van mimosa

Mimosa heeft een intrigerende geur, want je kunt er verschillende dingen in ruiken. Een duidelijk bloemig aroma, warm zonnig met nuances van gedroogd stro en honing, een tikje zeepachtig, groen en poederig als viooltjesbladeren. In Velvet Splendour wordt dat zonnige benadrukt door mandarijn en witte bloemen als oranjebloesem en jasmijn. Op mijn huid ruik ik de houtnoten sterker dan op papier: sandelhout, patchoeli en vetiver. Ze geven karakter aan het parfum, dat in de basis zelfs iets droog, lederachtig krijgt. Tonkaboon maakt dat minder streng en versterkt het poederfacet van de mimosa.

Velvet Splendour

Velvet Splendour is een warm bloemenparfum dat iets vintage heeft. Het doet denken aan het soort parfums dat je enkele decennia geleden bij chique dames rook. Oldschool glamour die je zeker moet proberen als Givenchy Amarige en Lancôme Poême ooit in je badkamer hebben gestaan. Of ooit gevallen bent voor de charmes van Guerlain’s Champs Elysées.

Hoewel Velvet Splendour een rijkelijke geur is blijft hij gemanierd en zal hij niet overheersen. Hij evolueert heel mooi en blijft de klok rond, wat je van een parfumconcentraat mag verwachten. De geur is zomers, maar door de warmte van het hout kan je hem eigenlijk het jaar door dragen.

Info

Goldfield & Banks Velvet Splendour perfume concentrate 100 ml: 150 euro. Te koop bij www.goldfieldandbanks.com en in verschillende parfumerieën.

Lees ook

Goldfield & Banks zet Australische parfumingrediënten in de spotlight

Goldfield & Banks Southern Bloom review

Southern Bloom van Goldfield & Banks, wilde schoonheid uit Australië

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht