Miu Miu maakt nu ook parfum

Miu Miu 100 ml bottle+box 100 jaar designerparfums

Zowat elk kledingmerk heeft intussen wel een parfum. Al heeft dat van Alaïa lang op zich laten wachten, net als dat van Miu Miu. De eerste designerparfums werden al zo’n honderd jaar geleden uitgebracht. Modeontwerpers als Paul Poiret, Elsa Schiaparelli en uiteraard Gabrielle Chanel zagen het als een manier om dat exclusieve universum bereikbaarder te maken voor een groter publiek. En extra inkomsten te genereren. In het beste geval vertaalt zo’n parfum de stijl van het huis. Bij Miu Miu verwacht je dan contradicties (retro en toch modern) en onverwachte combinaties (van prints en kleuren). Flacon en advertentiebeeld lossen de verwachtingen alvast in: opvallend en speels.

Strakke frisheid

Het parfum zelf is dan weer strakker dan verwacht. De nerveuze frisheid van roze grapefruit wordt onmiddellijk verzacht door frisse, witte bloemen (ik ruik vooral meiklokjes en later komt roos door). Die waterachtige frisheid warmt haast onmerkbaar op, maar zwoel wordt het nooit. Op de achtergrond ruik je een transparant peperachtig hout (patchouli). Miu Miu is redelijk lineair: de eerste geurindruk houdt aan en verandert amper. Qua persoonlijkheid is het eerder een bescheiden dan een luid, complex parfum. Hij blijft ongeveer een vijftal uur, wat je van een eau de parfum mag verwachten.

High tech

Het parfum is modern in de zin dat er heel wat state of the art technieken zijn gebruikt (zo komt de akigalahoutgeur van een fractie van patchouli waar alle zwaarte is uitgehaald). Het ruikt jong, zij het niet op de manier van de snoeperige bloemengeuren die tegenwoordig zo populair zijn bij de tieners. In mijn pop-up praktijk als parfumdokter merkte ik dat het vooral in de smaak valt bij dertig-plussers die niet van typische bloemengeuren houden en cleane frisheid zoeken die niet aan mr Proper doet denken. Dames die bijvoorbeeld ook Un Jardin Sur Le Nil van Hermès gebruiken. Miu Miu is echter wat jonger en ruikt als een jongedame van goede komaf: mooi, complexloos en een tikje afstandelijk.

Info

eau de parfum 30 ml: 58,89 euro, 50 ml: 82,50 euro, 100 ml: 110 euro. Douchegel 200 ml: 32,22 euro, bodylotion 200 ml: 37,78 euro, lichaamscrème 150 ml: 65,55 euro. Te koop bij Douglas en Bol.com

Lees ook:

Diptyque Orphéon

Le Lion van Chanel

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht