Dr Perricone, high tech no nonsense huidverzorging

Dr Nicholas Perricone

Dr Perricone, een atypische Amerikaan

De moeilijkste mensen om te interviewen vond ik doorgaans Amerikanen. Zeker in de beautysector, waar je voor een interview standaard je vragen op voorhand moet indienen. Ik heb het meegemaakt dat sommige mensen letterlijk hun antwoorden opdreunden. Waarschijnlijk op voorhand uitgeschreven door de communicatie manager. En als je afweek van het lijstje, kwam de pr-dame gewoon tussenbeide om je terug op het gewenste pad te wijzen.

Die angst was ongegrond bij Dr Nicholas Perricone, een celebrity dermatoloog en voedingsdeskundige. Perricone heeft verschillende tv-optredens, boeken, een verzorgingslijn en 3 praktijken op zijn cv heeft staan. Geen gladde jongen, strak getrokken en plat gespoten, zoals sommige van zijn bekende collega’s. Verbaasd merk ik dat hij gebronzeerd is. “Zon is essentieel om voldoende vitamine D aan te kunnen maken”, stelt hij. Hij heeft zelfs enkele charmante rimpels! “Ik ben geen fan van botox en andere inspuitingen”.

Dr Perricone is een erudiet man, die vertelt over zijn bewondering voor de grote uitvinder, electrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla. “Het grootste probleem van veel wetenschappers is dat ze zich beperken tot hun eigen vakgebied. Mijn beste ideeën haal ik uit zaken die niets met dermatologie te maken hebben.”

Een holistische benadering

Dr Perricone houdt geen verkooppraatjes hoe je de klok tien jaar kan terug draaien met zijn verzorgingsproducten. Hij stelt zelfs doodnuchter dat dure high tech producten smeren weinig zin heeft, als je zondigt tegen de basisregels. Zijn recept voor gezond verouderen:

  • stress minimaliseren door gematigd sporten (30 minuten krachttraining, wandelen of zwemmen per dag)
  • voldoende slapen
  • gezond drinken (groene thee en water)
  • gezond eten (gezonde vetten, groene groente, zalm en anti-oxidantenbommen als blauwe bessen en zwarte chocolade), aangevuld met voedingssupplementen. Hij heeft verschillende diëten ontwikkeld, waaronder het spectaculaire “3-day Facelift Diet”.

Anti-inflammatoir dieet

De grote verdienste van Dr Perricone is zijn ontstekingstheorie. Daar werd aanvankelijk wat lacherig over gedaan, maar is onderhand breed aanvaard. Hij stelt dat bepaalde voeding (alles wat je bloedsuikerspiegel doet schommelen, zoals suikers en koolhydraten) huidveroudering versnelt. Maar ook stress, een gebrek aan slaap en beweging en milieuvervuiling veroorzaken micro-ontstekingen in de cellen. Dr Perricone is een groot voorstander van anti-oxidanten en vitamine C-derivaten. Die heeft hij zowel in zijn verzorgingslijn als voedingssupplementen verwerkt. Zijn producten zijn dan ook ‘cosmeceuticals’: verzorging op de grens tussen cosmetica en medische producten.

Behalve dermatoloog is Dr Perricone ook onderzoeker. Hij ontwikkelt zelf actieve ingrediënten (o.a. DMAE en alpha lipoic acid) én de technologieën om ze dieper in de huid te sluizen. Geen doorsnee producten dus, met een navenant prijskaartje. De dagcrèmes zitten in bruine glazen potten die het product beschermen tegen licht. Persoonlijk vind ik pompflacons hygiënischer, maar anti-oxidanten helpen de formules bewaren. Een van de bestsellers in Amerika is de Blue Plasma, een dagelijkse peeling zonder zuren die de poriën zuiver houdt en de huidtextuur verfijnt. Klinkt als mijn volgende must have…

Info

Lees zijn blog op www.perriconemd.com en boeken (te bestellen via de boekhandel). Zijn producten vind je online bij o.a. cultbeauty.com

Lees ook

De comeback van de doctor brands

Hydrafacial, her geheim van Hollywoodsterren

Irene Forte skincare, natuurlijke high tech verzorging

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht