De beste tips om de juiste lipstickkleur te vinden

lipsticksEen flatterende lipstickkleur vinden is niet zo gemakkelijk. Het aanbod is enorm en wat er fantastisch uitziet bij je vriendin of in die advertentie is dat niet altijd op jouw lippen. Met enkele slimme tips kies je de juiste tint voor jouw huid.

*Volgens de Amerikaanse supervisagiste Bobbi Brown is de ideale tint 2 tonen  donkerder is dan je natuurlijke lipkleur.

*Wil je graag iets anders, minder neutraal, dragen,  kijk dan naar de ondertoon van je huid: is die koel (roze) of warm (geel)? Een trucje wanneer je twijfelt is naar de aders op de binnenkant van je pols kijken. Als die eerder blauwig zijn, dan heb je een koele huidtoon. Lijken ze eerder groen, dan heb je een warme huidskleur. Is dat niet helemaal duidelijk, houd dan een gouden en een zilveren juweel bij je gezicht en kijk wat je het meest flatteert (goud bij warme huidtonen, zilver bij koude).

Lichte huid?

Een lichte huid kan als geen ander heldere, flashy kleuren aan. Heb je een koude ondertoon, ga dan voor huidskleuren (maar vermijd een gele ondertoon) of roze met een blauwe ondertoon. Blijf weg van oranjerood. Lichte huiden met een warme ondertoon staan mooi met bleekroze, perziktinten of licht koraalrood. Donkerbruin of dieprood is te zwaar voor hen.

Medium huidtint?

Heb je een medium huidskleur dan zijn fruittinten je ding, zolang ze niet te helder zijn. Met een koele ondertoon kan je alle tinten van zachtroze tot veenbessen aan, zolang je niet te rood gaat. Is je huid warmer, dan zijn koper, brons of karamel flatterende tinten. Echte bruintinten zijn dan weer teveel van het goede (wegens te monochroom) en paars kan je ook maar best links laten liggen (dat accentueert het gelige van je teint).

Gekleurde huid?

Diepe tinten worden het best gedragen door een dito huidskleur. Te lichte tinten, zoals roze, oranje of pastels, zijn dan weer minder flatterend. Heb je een koele ondertoon, dan ben je een van de weinige mensen die mooi staan met pruim- en paarstinten. Een warme teint? Dan sta je geweldig met wijnrood en chocolade.

Lees ook

Rouge Hermès, luxe is een lipstick

Urban Decay, make-up door en voor make-up junkies

Hoe vind je huidverzorging die werkt voor jouw huid?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht