La Prairie luxecrème in een nieuwe textuur

LaPrairiBox

Zwitserse luxecrème

La Prairie is een van de luxemerken in het high end segment van de huidverzorging. Net als het eveneens Zwitserse Valmont, gaat de geschiedenis van La Prairie terug naar een schoonheidskliniek, waar de zogenaamde cellulaire cosmeticalijn werd uitgewerkt. Sinds begin jaren 90 behoort La Prairie tot de Beiersdorf-groep (van ondermeer Nivea).

In 1987 pakte La Prairie als eerste uit met een luxecrème met daarin kaviaarextracten (jawel, echte). Die voeden de huid en stimuleren de stevigheid van de huid. Ze bevatten ook omega-3 vetzuren die de barrièrefunctie van de huid verbetert. Bovendien bevestigt het gebruik van kaviaar de chique (en dure) positionering van het merk. In elk geval: de skin caviar lijn van La Prairie is een klassieker in hun gamma.

Nieuwe textuur

Dit jaar kwam daar een nieuwe crème bij: de Skin Caviar Luxe Cream – Sheer, of een lichtgewicht versie van de legendarische (rijke en dikkere) luxecrème. Verpakt, eerst in een zilverkleurige kartonnen doos, dan als een juweel in een ronde zilveren doos, schept deze crème natuurlijk verwachtingen. Zeker als er nog een kaartje bijsteekt met ‘a new legend is born’. Dat deze luchtige textuur toch voor een diepe hydratatie zorgt, kan ik beamen. Ik geloofde op voorhand niet dat mijn extreem droge huid genoeg had aan een lichtgewicht crème, maar dat idee moest ik bijstellen. Wat de claims van versteviging en verheldering van de huid betreft: ik vind het altijd moeilijk om dergelijke beloftes in te schatten. Ik geloof in preventie, maar heb het moeilijker met claims over herstellen van schade.

Dat Skin Caviar Luxe Cream een prima crème is, pure verwennerij, zal niemand betwijfelen. Toch 2 bemerkingen. De crème is niet bedoeld voor de tere huid rond de ogen en inderdaad: ik heb een paar keer de crème uit verstrooidheid op het hele gezicht aangebracht. Rond de ogen raakte de huid geprikkeld en wat geïrriteerd. Verder: waarom geen pompflacon? Zo’n open pot komt de stabiliteit van de actieve bestanddelen niet ten goede. En ja, het prijskaartje natuurlijk. (Maar dat heb je natuurlijk ook bij high end mode, design, reizen of restaurants).

Info

La Prairie Skin Caviar Luxe Cream Sheer pot 50 ml: 497,50 euro, parfumerie, o.a. Ici Paris XL. Laprairie.com

Lees ook:

Sisleÿa, de bestseller van luxelabel Sisley

Nomige, huidverzorging op basis van een DNA-test

Guerlain gaf zijn L’Art & La Matière parfumcollectie een facelift

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht