Sisleÿa, de luxecrème die een facelift kreeg

 


De voordelen van een oud vel

Het voordeel van de mediorenleeftijd? Dat je antirimpelcrèmes kan beoordelen op hun effecten. Dus ging de vernieuwde Sisleÿa naar de oudste helft van Café Cosmétique. Sisleÿa is de bestseller van verzorgingsmerk Sisley, dat het in 1999 lanceerde. Nochtans bestond het idee van een all-in crème al langer. Isabelle d’Ornano wilde 1 product, dat zowel ’s morgens als ’s avonds gebruikt kon worden en alle behoeften van een verouderende huid aanpakte: verslapping, rimpels en een vale teint. “

“Al eind jaren 80 werkte mijn moeder op dat nieuwe concept,” vertelt Sisley-CEO Philippe d’Ornano, zoon van Hubert d’Ornano die het familiemerk in 1976 uit de grond stampte. “We dachten dat het er nooit van zou komen, want de crème bevat niet minder dan 50 activa, wat een hele uitdaging was om in 1 formule te verwerken.”

10 jaar research

Na 10 jaar was het dan zover.  Het bleek meteen een zware gok, want het hoge prijskaartje was ongezien voor die tijd (omgerekend bijna 200 euro). “We laten onze onderzoekers altijd vrij experimenteren. Ze krijgen geen budgetbeperkingen om zo de best mogelijke producten te kunnen ontwikkelen,” legt Philippe d’Ornano uit. “Maar toen de productiekost werd berekend, was die vele malen hoger dan wat toen gangbaar was.”

De prijs bleek geen bezwaar, Sisleÿa werd een succes en is de bestseller van het merk. Het werd gelauwerd met 20 beautyawards en in totaal zijn er al 3 miljoen stuks verkocht. De laatste jaren steeg de verkoop zelfs, wat opmerkelijk is voor een product dat al 17 jaar bestaat. Maar de wetenschap staat niet stil, dus werd het tijd om de formule te updaten.

De 3 dimensies van huidveroudering

Volgens Chantal Brialmont, opleidingsverantwoordelijke bij Sisley, bestaan er drie dimensies in huidveroudering. “Je jeugdkapitaal is genetisch bepaald, daar kan je weinig aan veranderen. Verder heeft de omgeving waarin je leeft ook een invloed op hoe je veroudert.” (In de gezonde berglucht zal dat allicht harmonieuzer gebeuren dan in de uitlaatgassen van een grootstad). Maar volgens Chantal Brialmont komt de grootste impact op huidveroudering van onze levensstijl. “De keuzes die we maken zoals ons levensritme en de stress die dat met zich meebrengt, onze voeding, zonnekloppen en roken, zijn de belangrijkste vorm van huidveroudering.”

Al die factoren zouden de levenscyclus van onze cellen ontregelen. Meer in detail: het cellulair ritme (overdag beschermt de cel zichzelf, ’s avonds herstelt ze), de cellulaire energie (het functioneren en vernieuwen van de cellen) en hun levensduur. Maar Sisley vond daar naar eigen zeggen overal de juiste ingrediënten voor die alles weer op rolletjes doen verlopen. Het eindproduct werd uitgebreid getest en scoort naar verluid goed op hydratatie, comfort en anti-vermoeidheid.

De tijd terug draaien?

Een extreem dure crème testen, schept natuurlijk verwachtingen. Bovendien ben ik van het sceptische type. Ik geloof zeker dat je met een goede huidverzorging heel wat kan. De tijd tegenhouden bijvoorbeeld, maar de tijd terugdraaien (en dus rimpels doen verminderen), vind ik een veel moeilijker concept. Ja, met allerlei optische filters in verzorging en make-up kan je wel rimpels minder laten opvallen of ‘camoufleren’. Bovendien zorgt een goed gehydrateerde huid voor een minder ’trekkerig’ gevoel en voor (tijdelijk) minder droogterimpels. Maar serieus, de tijd terugdraaien?

Nu mag ik niet zeggen dat Sisleya met zoveel woorden belooft de tijd terug te draaien. Wel is het zo dat 17 jaar na de Sisleÿa Global Intégral Anti-Age de Sisleÿa Intégral Anti-Age uitpakt met enkele vernieuwingen die het anti-aging effect (en vooral de huidveroudering door onze levensstijl) nog moeten verhogen. Met uiterst spectaculaire resultaten, aldus het persbericht.

Na 1 maand smeren

Ik heb de crème (de gewone versie, niet de Extra-Riche) nu een maand getest. Het gebruiksgemak is natuurlijk fantastisch: 1 potje dat alle problemen aanpakt. De textuur is aangenaam, van de geur moet je houden: etherische oliën van lavendel en marjolein. De onmiddellijke en langdurige hydratatie die de crème belooft, klopt helemaal. Na een week gebruik, ga ik met een vriendin op stap. Ik heb haar niet over de crème verteld, maar ze vraagt me of ik stiekem aan de Botox zit. Ze vindt dat ik er jonger en minder vermoeid uitzie.

Ik heb al veel huidverzorging getest, vaak tot grote tevredenheid, maar het gebeurt weinig dat buitenstaanders er mij op aanspreken. Dat is tot nog toe alleen gebeurd met producten van Environ en met het Re-Nutrive-gamma van Estée Lauder. Nu dus ook met Sisleÿa. Ik leer eveneens dat Sisley een die hard fanclub heeft. Als ik de naam Sisley laat vallen in een vrouwelijk gezelschap, komen er altijd verhalen boven van jarenlange trouw aan dit of gene product uit het gamma.

De meeste claims van de crème kan ik bevestigen: hydratie, uitgerust gezicht, teint die meer straalt, ‘ontspannen’ rimpels: allemaal check! Wat de zichtbaar vervaagde rimpels betreft en de herstelde lederhuidstructuur, dat kan ik op zicht niet bevestigen. Conclusie: een uitstekende verzorgingscrème voor de rijpere huid (‘een oud vel’, zoals Sofie het zo mooi kan zeggen), maar het prijskaartje bezorgt mij toch een fronsrimpel.

Info

Sisleÿa is voor de rijpere huid (40+) en kost 480 euro (50 ml). Bestaat in twee texturen, voor de normale en extra droge huid. Te koop in de parfumerie en via www.sisley-paris.com

Lees ook: 

Hoe weet je welke huidverzorging voor jou werkt? 

Nomige, huidverzorging op basis van je DNA

De comeback van de doctor brands

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht