Ontdek welke eyeliner het best voor jou werkt

<a style=

Eyeliner is de perfecte manier om je ogen te doen spreken. Met een lijntje kan je je ogen groter doen lijken of hun vorm corrigeren. Logisch dus dat deze eeuwige klassieker regelmatig opduikt in het lijstje make-uptrends. Eyeliner bestaat in verschillende vormen die elk hun toegevoegde waarde hebben: het gemak van een potlood, het praktische van een stiftpen of de intensiteit van een vloeibare of compacte eyeliner.

De stiftpen

Deze pen geeft het effect van een vloeibare eyeliner, maar werkt gemakkelijker. Je tekent eenvoudigweg de lijn op je oogleden en hoeft je niet druk te maken over hoe gelijkmatig de kleur is, want dat gebeurt automatisch. Er is best wel wat verschil tussen de verschillende stiften. Sommigen glijden vlot over de huid dankzij een flexibele stift en geven automatisch een mooie glooiende lijn. Andere zijn wat stijver, waardoor je minder vlot tekent. Ook de formule moet gepigmenteerd genoeg zijn om een mooie, egale en volle lijn te krijgen.

Vloeibare eyeliner

Ze zijn moeilijker aan te brengen, omdat ze een ervaren, vaste hand vragen. Maar je kan er wel zeer precies mee werken en doorgaans houden ze ook lang. Ideaal voor gevorderden die van een scherpe lijn houden.

Oogpotlood

Een potlood is veruit de gemakkelijkste manier om lijntjes te trekken. Het hoeft niet zo nauwkeurig, want je hebt altijd de optie om het wat te vervagen met een borsteltje of wattenstaafje voor een natuurlijke schaduweffect in plaats van een harde lijn. Kies een vet potlood dat moeiteloos over je huid glijdt. Het nadeel van een potlood is dat het gemakkelijk(er) uitloopt en niet lang houdt. Al kan je dat beperken door te fixeren met oogschaduwpoeder in dezelfde tint. Of kies een waterproof versie!

Compact eyeliner

Een compact eyeliner combineert het gebruiksgemak van een gel of crème met het resultaat van een vloeibare eyeliner. Wie van eyeliner houdt, zal ongetwijfeld fan zijn van de compacte crème of gelliners. Ze brengen gemakkelijk aan, zijn intens gepigmenteerd en houden doorgaans goed.

Lees ook

De grote eyeliner test

Nieuwe mascara nodig? 

Wenkbrauwen zijn de accessoires van je gezicht

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht