Nieuwe eyeliner nodig? Check eerst deze reviews

Hoewel eyeliner een fantastisch middel is om van je ogen letterlijk een blikvanger te maken, schrikt het veel mensen af. Ga je voor een potlood, een stiftpen of een vloeibare eyeliner? En geef je er beter wat meer geld aan voor wat meer gebruiksgemak of een langdurig resultaat? Check mijn eyelinertest voor je er een koopt!

April Be Bold eyeliner

Wat? eyelinerpenseel

Getest: dit penseel heeft een dunne punt waarmee je zeer fijne lijntjes kunt trekken. Wil je een dikkere lijn, dan druk je gewoon harder. De formule dekt goed en geeft een intens resultaat. Helaas blijft het niet zo lang zitten.

Info: 11,90 euro, April parfumerieën

Bobbi Brown Long- Wear Gel Eyeliner

Wat? compact gel eyeliner

Getest: Deze gel eyeliner brengt zeer gemakkelijk aan. Hij droogt redelijk snel zodat hij niet gaat vlekken, maar je hebt wel genoeg tijd om bij te werken tot je de perfecte lijn hebt. De kleuren zijn intens gepigmenteerd en houden lang. Geen wonder dat dit een prijsbeestje is uit het gamma.

Info: 28 euro. Te koop via Douglas, De Bijenkorf

Bourjois Intuitive Liner

Wat? Stiftpen met 3 punten

Getest: Bourjois belooft een moeiteloos resultaat dat niet kan mislukken en 24 u lang te houden. Die dubbele belofte werd niet ingelost. En die drie punten hebben we ook al elders gezien. Het gadgetgehalte is hoger dan zijn toegevoegde waarde. 

Info: +-11,93 euro. Te koop bij Bol.com

Bourjois Liner Pinceau

Wat? eyelinerpenseel

Getest: Het penseeltje werkt erg gemakkelijk. De formule bestaat in verschillende mooie kleuren en houdt de hele dag zonder een krimp te geven. Mooie prijs-kwaliteitverhouding!

Info: 12,99 euro, bij Di en Kruidvat

Clarins Waterproof Pencil

Wat? Potloodstylo

Getest: Dit potlood bevat een ingebouwde slijper en een stompe sponspunt waarmee je de lijn kunt vervagen. De kleur is behoorlijk gepigmenteerd. Maar de beloofde 8 uur wordt niet gehaald. 

Info: 20 euro, 6 tinten, clarins.be en parfumerie

Chanel Stylo yeux waterproof

Wat? potloodstylo

Getest: Dit is ongetwijfeld een van mijn favoriete oogpotloden. De verpakking heeft een ingebouwde slijper waarmee je gemakkelijk een fijne punt kan slijpen, zonder dat de kleurstift afbreekt. De formule glijdt moeiteloos over de huid, bestaat in 14 mooie kleuren én blijft lang zitten. Hij lijkt ook minder snel uit te drogen dan sommige andere collega’s uit hetzelfde prijssegment. Het is niet goedkoop, maar zijn prijs waard, vind ik (afhankelijk van je portemonnee).  

Info: 27 euro, parfumerie en chanel.com

Chanel Signature De Chanel

Wat? stiftpen

Getest: dit is de gemakkelijkste liner die ik ooit heb geprobeerd. De stift glijdt moeiteloos over de huid en heeft een lange, dunne punt waarmee je zeer subtiel en precies kunt werken. Wanneer je een sterkere druk geeft zorgt dat voor een bredere lijn (om een mooie flip te maken). De kleur is goed gepigmenteerd, egaal en houdt de hele dag. Prijzig, maar als je een ruimer budget hebt, zeker een aanrader.

Info: 40 euro, parfumerie en www.chanel.com

Chanel Le Liner de Chanel

Wat? penseel

Getest: wanneer je met lichte hand werkt trekt hij een fijne, gelijkmatige streep. Maar wanneer je wat meer kracht uitoefent, krijg je een lijn waar de formule niet overal even mooi verdeeld is. De lijn heeft mooie kleuren die je niet gemakkelijk bij een budgetmerk zal vinden. Helaas houdt hij niet zo lang. Na een halve dag moet je opnieuw bijwerken.

Info: 37 euro, parfumerie, chanel.com

Avène Couvrance high definition eye pencil

Wat? potloodstylo met ingebouwde slijper

Getest: Deze eyeliner zou geschikt zijn voor gevoelige ogen. De kleur is minder intens dan andere potloden en houdt ook niet zo lang, ondanks dat het als zweet- en vochtbestendig wordt voorgesteld. De kern is wat aan de droge kant, waardoor het wat stroever werkt en je niet meteen een mooie lijn krijgt. 

Info: 21,90 euro, apotheek 

Dior Diorshow On Stage Liner

Wat? eyelinerstift

Getest: De stift heeft een lange, dunne punt waarmee je zeer fijn kunt werken. Oefen je wat meer druk uit, dan krijg je een dikkere lijn. De formule is waterproof, geeft een intense kleur en belooft 24 uur lang te houden. Dat is wat overdreven, maar de dag kom je er wel mee door. Dat mag ook wel voor die prijs. 

Info: 37 euro, 14 tinten. Parfumerie, dior.com

Essence Superfine eyeliner pen

Wat? stiftpen

Getest: Deze stift heeft een opvallend lange en flexibele punt waarmee je fijne lijntjes kan trekken, maar die net een tikje te lang is om echt handig te zijn. Geeft gepigmenteerde kleur die ongeveer een halve dag blijft zitten. Absoluut niet slecht voor die prijs. 
Info: 2,59 euro. Kruidvat

Guerlain Le Crayon Yeux Longue Tenue

Wat? potloodstylo met een ingebouwde slijper

Getest: Deze waterproof eyeliner heeft een crèmige textuur die moeiteloos over je huid glijdt en mooi blendt. Hij geeft een goed gepigmenteerde kleur die lang blijft zitten. 

Info: 27,50 euro, 5 tinten. Parfumerie, guerlain.com

Huda Beauty Life Liner

Wat? Vloeibare eyeliner & potlood in 1

Getest: Deze eyeliner heeft langs de ene kant een fijn borsteltje, langs de andere een ingebouwd potlood. Met het borsteltje kun je minder fijn mee werken dan met een stift. Maar subtiel of natuurlijk is niet waar beautyqueen Huda om bekend staat. En dat geldt ook voor deze goed gepigmenteerde eyeliner die een intens zwarte lijn geeft. De (matte) kleur zet zich direct, dus vlekjes moet je meteen wegwerken. Hij is dan ook waterproof en houdt ongelooflijk lang. Tot 48 u, volgens het merk. Tegen de avond ziet hij er nog steeds perfect uit. Je hebt dan ook een waterproof oogmake-up remover nodig om alles weg te krijgen. Met het potlood trek je dikke, vette, goed gepigmenteerde strepen die eveneens lang blijven zitten. Niet echt subtiel, wel duidelijk zichtbaar. Goede prijs-kwaliteitverhouding, aangezien je eigenlijk 2 producten in 1 krijgt.

Info: 26 euro, Ici Paris XL

Lancôme Artliner

Wat? stiftpen

Getest: Stiftpenseel waarmee je fijn en vlot kan werken. De beschikbare kleuren zijn mooi, maar niet altijd even intens gepigmenteerd. Het hangt een beetje van de tint af: het nachtblauw is niet erg intens en vervaagt redelijk snel, terwijl het bruin een mooi volle kleurstreep aflevert die de klok rond blijft zitten.
Info: 34,90 euro. Parfumerie

L’Oréal Paris Infaillible 36 H Grip Gel Automatic eyeliner

Wat? potloodstylo met ingebouwde slijper en moussepunt

Getest: hij belooft tot 36 u lang te houden, maar dat is overdreven. Met wat moeite haalt hij het einde van de dag, als die niet te lang duurt. De textuur glijdt moeiteloos over de huid. Dit is niet de meest gepigmenteerde eyeliner, maar zeker ok. Hij bevat een ingebouwde slijper en een mousse punt waarmee je de lijn kunt vervagen tot een smokey eye. Maar een mooi resultaat krijg ik niet echt, daarvoor zet de formule zich te snel vast.

Info: 11,99 euro, Kruidvat

M.A.C. Brushblack Brushstroke 24-Hour Liner

Wat? eyelinerstift

Getest: De stift heeft een fijne, flexibele punt die vlot lijnen trekt en de huid volgt. De formule is minder gepigmenteerd dan bijvoorbeeld die van Dior, maar blijft wel lang en goed zitten. 

Info: 24 euro, 2 tinten. maccosmetics.be

Maybelline Hyper Easy liner

Wat? stiftpen

Getest: Deze eyelinerstift heeft zijn naam niet gestolen. De punt is fijn, waardoor je hem zeer fijn kunt aanzetten. Naarmate je meer druk uitoefent, wordt de lijn dikker. De kleur is goed gepigmenteerd, maar vervaagt wat tegen het einde van de dag. Al bij al een aangenaam product met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Info: 10,99 euro, Di en Kruidvat.

NKD/BTY liquid eyeliner

Wat? Stiftpen

Getest: De stift heeft een stevige punt waar je gelijkmatige, maar niet bijzonder fijne lijnen mee kunt trekken. De dekkende inkt geeft een egaal, intens resultaat. Helaas houdt de eyeliner niet erg lang. Na een paar uur vervaagt de lijn en tegen de avond is hij grotendeels verdwenen. In deze prijscategorie zijn er betere alternatieven.

Info: 13,95 euro, Zalando.be

NYX Epic Wear liquid liner

Wat? vloeibare eyeliner met penseel

Getest: Het penseel volgt vlot je wimperrand, al moet je het eerst even afstrijken zodat je niet teveel formule hebt en nauwkeurig kunt werken. Hij geeft een sterk gepigmenteerde kleur met een matte finish. De formule is waterproof en houdt lang. Het merk suggereert dat je hem ook kunt gebruiken op je lichaam, maar dat lukt met elke waterproof eyeliner. 

Info: 5 tinten, 10,50 euro, Di

Pat McGrath Labs Perma Precision Liquid eyeliner

Wat? Stiftpen

Getest: De dunne stiftpen is erg flexibel. Wanneer je hem met lichte hand gebruikt, kun je erg precieze, fijne lijntjes trekken. Druk je wat harder, dan krijg je een vette streep. Hij is opvallend goed gepigmenteerd en houdt de klok rond. Niet goedkoop, maar wel goed. Het is een van mijn favorieten, omdat hij zo gemakkelijk werkt en automatisch mooie lijnen trekt. Foolproof!

Info: 35,90 euro, bij Ici Paris XL

Queen Tarzi The Royal Liner

Wat? stiftpen die een intens mat kleureffect belooft

Getest: Deze stift werkt iets minder fijn, maar hij glijdt vlot over de huid. Hij geeft een sterk gepigmenteerde matte kleur die de klok rond houdt en is ook waterproof. Deze komt wellicht het dichtst in de buurt van een onvervalste The Queen’s Gambit look.

Info: 23,50 euro, Ici Paris XL

Shiseido Archliner Ink

Wat? Een ultrafijne stiftpen met een knik

Getest: Deze eyeliner heeft een knik en een superfijne gebogen punt. Daarmee zou je de eyeliner intuïtief aanbrengen en de blinde vlek vermijden die je altijd hebt doordat je hand of de liner op een bepaald moment je zicht blokkeert. Dankzij de superdunne punt kun je haast tussen de wimperhaartjes werken voor een semi-onzichtbaar eyelinereffect dat je wimpers voller doet lijken. Voor een fijn lijntje houdt je de schuine punt naar beneden en volg je de wimperlijn. Maar ook een heuse cat eye is mogelijk wanneer je met de punt opzij de wimperlijn volgt. De kleur is goed gepigmenteerd, droogt snel, veegt niet uit en blijft de klok rond zitten.

Info: 24 euro, www.shiseido.be, parfumerie

Shiseido MicroLiner Ink

Wat? eyeliner stylo

Getest: De superdunne liner maakt het gemakkelijk om heel precies te werken en fijne lijntjes te trekken. Ideaal wanneer je dicht tegen de wimperrand wilt blijven, iets minder geschikt voor een uitgesproken effect. De formule is goed gepigmenteerd en houdt lang. Wel snel uitwerken, want de kleur zet zich snel vast. 

Info: 24 euro, parfumerie, Shiseido.be

YSL Crushliner 

Wat? waterproof eyeliner stylo

Getest: Deze potloodstylo heeft een smeuïge textuur die vlot over de huid glijdt. Hij is goed gepigmenteerd, waterproof en houdt de hele dag (of nacht). Met de ingebouwde slijper kun je superfijne puntjes maken. Daardoor leent hij zich goed voor een superscherpe grafische lijn, maar evengoed voor een smoky eye omdat hij zich vlot laat uitwerken. Prijzig, maar een aanrader. 

Info: 28,90, 6 tinten, parfumerie.

YSL Effet Faux Cils eyeliner

Wat? Stiftpen

Getest: Deze waterproof stiftpen werkt fijn, zodat je zelf de lijn kunt bijwerken tot je de gewenste dikte hebt. Hij geeft intense kleur met een satijnfinish, niet te glanzend of te mat (wat vaak een raar effect geeft, volgens mij). Bovendien blijft hij urenlang zitten zonder een krimp te geven. Als hij binnen je budget valt, is dit zeker de investering waard!

Info: 40,50 euro. De Bijenkorf

Lees ook

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten eyeliner?

Nieuwe mascara nodig? Lees dan eerst de reviews van Café Cosmétique

Op zoek naar een goede nagellak? Lees eerst mijn reviews. 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht