Manucurist Green Flash is de eerste DIY gelnagellak

A family affair

Ondanks een druk huishouden had de moeder van Gaëlle Lebrat-Personnaz altijd mooi gelakte nagels. Eens haar kinderen het huis uit waren, besloot ze om een manicure opleiding te volgen. Ze werkte bij verschillende kapsalons in Parijs en besloot na een tijdje haar eigen salon te openen, aan de Place du marché Saint Honoré. Daar rijpte het idee om samen met haar dochter Gaëlle, die in de mode werkte, hun eigen merk te ontwikkelen.

Manucurist kwam in 1996 op de markt. Toen Gaëlle het bedrijf 20 jaar later volledig overnam, besloot ze om een nieuw soort nagellak te ontwikkelen. Zo clean en natuurlijk mogelijk, zonder in te boeten op efficiëntie en glamour. De formules zijn 9-free, ze vermijden 9 controversiële stoffen (formaldehyde(dervivaten), tolueen, petrochemische solventen, phtalaten, kamfer, … )

Green Flash, DIY gellak

In 2019 lanceerde Manucurist Green Flash, de eerste vegan, cleane gellak, 12-free en gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten 84%), zoals maniok, katoen, rietsuiker, mais en tarwe. Ook de verpakking is milieuvriendelijk en recyclebaar. Het zou de eerste DIY-gellak zijn. Om de Green Flash lak aan te brengen heb je een DIY-kit nodig. De basiskit bevat een LED-lamp, basislak, 1 tint nagellak (naar keuze uit een ruim kleurenaanbod), toplak, een acetonvrije dissolvant en handige ‘clips’ die de watjes met dissolvant op je nagels vastklemmen. Een minuutje laten inwerken en dan gaat de lak er verbazend vlot af.

Voordelen scheppen verwachtingen

Manucurist belooft perfect gelakte nagels die tot 10 dagen mooi blijven in 3 eenvoudige, snelle stappen. Maar worden die beloftes ook ingelost? Ik ben het type dat altijd eindigt met beschadigde nagellak omdat ik te weinig geduld heb om het lang genoeg te laten drogen. Op dat vlak helpt de LED-lamp die automatisch voor je aftelt. In 4 x 60 seconden (1x voor de basiscoat, 2 x voor de kleur en 1 x voor de topcoat) zou je klaar zijn.

Maar dat blijkt wat te optimistisch. Na 1 minuut is de lak nog niet helemaal droog, dus voor de zekerheid druk ik nog eens op de timer voor een extra beurt. De lak zelf brengt vlot en homogeen aan. De kleuren zijn intens en hebben een mooie glans. Doordat de lamp me dwingt om er mijn tijd voor te nemen, is het resultaat wel beter dan gewone lak. Maar de beloofde 10 dagen haal ik niet. Net zoals een lang houdende nagellak begint de lak op de nagelranden op dag 3 al lichtjes af te kartelen.

Toch blijf ik het graag gebruiken. Ik maak er een moment van met mijn dochter. We lakken elkaar nagels en praten bij terwijl onze nagels drogen onder de lamp. Het hele ritueel voelt aan als me-time in plaats van de gewoonlijke haastklus.  

Info

Manucurist Green Flash kit vanaf 75 euro (lamp, dissolvant, basislak, 1 nagellak, toplak). De Green Flash nagellak kost 19 euro. Te koop bij nagelsalons en o.a. bij Clothilde, Fin Du Jour en www.manucurist.com.

Lees ook

Nail art is het ultieme beauty accessoire

De grote nagellaktest van Café Cosmétique

Welke cosmetica zijn hun geld waard?

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht