Cent Pur Cent, een Belgisch make-up merk

IMG_1352
Cent Pur Cent minerale make-up: mooi, huidvriendelijk én Belgisch

Kinderen krijgen doet iets met een mens. Op verschillende vlakken. Zo ook met visagiste Caroline Rigo. Zij werkte al jaren voor magazines, leidt een schoonheidsinstituut (Visage in Heusden-Zolder), een make-up school (Blush in Heusden) én opende onlangs een beautycafé (Café Beauté in Hasselt). Een bezige bij met weinig tijd die huidvriendelijke make-up wil waarmee ze zich snel en gemakkelijk kan opmaken. Ze ontdekte minerale make-up en zag het effect op de huid van de BV’s en modellen die ze opmaakte, vaak geplaagd door irritaties of verstopte poriën van al die zware make-up.

Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is wat het zegt: ultrafijn gemalen minerale pigmenten, zoals ijzeroxide, titanium dioxide, zinkoxide, mica of silica. Het is erg zuiver, omdat het geen olie, talk, parfum of bewaarmiddelen bevat. Dat verkleint de kans op irritaties of allergische reacties. Goed voor iedereen, maar in het bijzonder een huid die kampt met aandoeningen zoals acné of een beschadigde huidbarrière (na een dermatologische behandeling, bijvoorbeeld). De gemalen pigmenten geven bovendien een natuurlijke UV-bescherming doordat ze de stralen weerkaatsen. De fijne textuur voelt licht aan op de huid, wat vooral vettere huidtypes weten te appreciëren.

Anders aanbrengen

Minerale make-up breng je aan door draaibewegingen met een borstel te maken. Hoe meer je draait, hoe beter de poeders zich mengen met de natuurlijke olielaag op de huid. De bedoeling is dat het zeer natuurlijk oogt. Wees dus zuinig om een cake effect te vermijden. Een andere tip van Caroline: wacht een paar minuten tot het poeder zich ‘zet’ op de huid en je het uiteindelijke resultaat ziet.

Het Cent Pur Cent gamma

Behalve de losse poederfoundation (6 tinten), is een goede borstel belangrijk om het product goed te kunnen aanbrengen. Daarom heeft Cent Pur Cent 13 penselen in zijn gamma. Ze zijn een mix van natuurlijk haar (waardoor de poeders beter blenden) en synthetisch (waardoor het meer pigment afgeeft). Verder is er ook nog oogschaduw, mascara, oogpotloden, lipstick, blush, bronzer, primer en een vloeibare foundation. Het kleurenpalet is typisch Belgisch: veel neutrale, natuurlijke (huid)tinten. Allemaal verpakt in fris goudroze.

Info

Cent Pur Cent make-up kost tussen 17,99 en 59,99 euro en wordt in de apotheek verkocht. www.centpurcent.com

Lees ook:

Make-up van Belgische bodem

Belgische huidverzorgingsmerken

Miglot, een Belgisch parfummerk

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht