Miglot is een Belgisch parfummerk dat je gelukkig wilt maken

In centrum Gent opende Miglot dit jaar de deuren

België is niet echt een land van parfumeurs: je kunt ze bij mijn weten op 1 hand tellen en echt bekend bij het grote publiek zijn ze niet. Tijdens de lockdown zag ik op social media plots een parfummerk passeren dat ik niet kende: Miglot. Het bleek zijn thuisbasis in Gent te hebben én Belgisch te zijn. Deze zomer trok ik naar Gent om het merk te ontdekken. Het Fragrance Lab vind je in centrum Gent, aan de voet van de Veldstraat. De winkel is prachtig ingericht, met een glazen labo waar parfumeur/eigenaar Kristof Lefebre aan nieuwe geuren werkt. De ‘Master Miglotier’ blijkt een sympathiek man, die me het hele gamma laat ontdekken.

Mijn favoriete deel van de mooie winkel: het lab!

Van apotheker tot parfumeur

Een moedige man ook: enkele jaren geleden verkocht hij zijn succesvolle apotheek om terug te gaan studeren. Tijdens zijn carrière als apotheker merkte hij de kracht van geuren op: “In de buurt was een psychiatrische instelling. Veel klanten kwamen niet al te vrolijk binnen. Maar wanneer ze de geuren roken aan onze fragrance bar zag ik hun gezicht helemaal oplichten. Dat krijg je met geen pilletje voor elkaar.”

Na 4 jaar Isipca (de parfumeurschool in Versailles) en enkele cursussen in Padua en Londen verdiepte hij zich in de aromacologie, de wetenschap die het effect van geuren op onze emoties bestudeert. Toch ziet hij parfum niet als therapie, eerder als onzichtbare sfeermakers. Hij heeft geuren voor de huid (eau de parfum en badproducten) en voor het huis (geurkaarsen, geurstokjes, textielmists en wasverzachters).

Een uitgebreid aanbod

Kristof koos ervoor om te starten met een uitgebreid aanbod, zodat iedereen iets naar zijn smaak kan vinden. Zijn parfums zijn geen letterlijke vertalingen, maar geromantiseerde herinneringen aan persoonlijke ervaringen en momenten. Vervaagd tot iedereen er iets in herkent. De 18 geuren zijn toegankelijk en behoren tot verschillende families. Ze hebben geen gender, want daar gelooft Kristof niet in.

  Opvallend is Formula 012, een volledig natuurlijke geur met rozen en cederhout. Het meest speciale is waarschijnlijk het karaktervolle Formula 28, een kruidige houtgeur met zwarte peper in de hoofdrol. De geuren bestaan ook als douchegel en bodylotion.

In de home collectie zitten 9 geurkaarsen, 6 fragrance sticks en een keramieken hanger die je kunt parfumeren. Ook leuk is de laundry collection, met wasmiddel, wasverzachter en textielmist. De verfijnde geuren maken zo dagdagelijkse momenten net een tikkeltje meer bijzonder.  

Miglot is een toegankelijk merk met mooie producten en een prima prijs-kwaliteit verhouding. En het is klein, nieuw en Belgisch. 4 goede redenen om het te testen! Dat is momenteel overigens erg gemakkelijk: gewoon inschrijven voor de nieuwsbrief en je krijgt 5 stalen gratis.

Info

Miglot Formulas eau de parfum 100 ml: 68,50 euro (Discovery Collection) en 84,50 euro (Expedition Collection, Formulas 28, 32, 56, 58 & 65), bodylotion: 28,50 euro, showergel: 24,50 euro, geurkaarsen: 42,50 euro, fragrance sticks: 45,50 euro, geparfumeerde keramieken amulet: 12,50 euro). Wasverzachter: 28,50 euro, textiel mist: 38,50 euro.

Miglot Fragrance Lab, Koophandelsplein 17, 9000 Gent. www.miglot.com

Lees ook

Parfum als selfcare

Parfums van eigen bodem

De toegankelijke luxe van Le Couvent des Minimes

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht