Beautyshoppen in Hasselt, de hoofdstad van de smaak

Foto Blos door Frank Gielen

Onlangs overnachtte ik in Limburg en besloot op de terugweg een paar uur uit te trekken om Hasselt te verkennen. Het centrum is redelijk klein en perfect te voet te doen op korte tijd. Ik wist al dat ze er een paar mooie modeboetieks hebben, maar beautygewijs hoorde ik minder echo’s. Al vind je er uiteraard de grote ketens, zoals Ici Paris XL, April en Yves Rocher.

Modeboetieks met een beauty aanbod

Verschillende modeboetieks in Hasselt bieden ook wat beautyproducten aan. Upscale nichemerken vind je bij dito boetieks: Helsen (Kapelstraat 15) verkoopt Creed en Montale, bij Jade (Dr Willemstraat 9) kun je terecht voor de parfums van Byredo en geurkaarsen van August & Piers. In de budgetvriendelijker boetieks ontdekte ik merken die ik niet kende. Wat eenvoudiger geuren die vooral voor hun design leken gekozen: de parfums van Bon Parfumeur en huidverzorging van Surface bij Just Julia (Kapelstraat 42), geurkaarsen en lichaamsverzorging van Meraki bij Les Soeurs (Kapelstraat 36). Bij La Bottega (Paardsdemerstraat 9) hebben ze een grote corner van Rainpharma en Cent Pur Cent. Verder de mooie interieurgeuren van Ortiga en nog enkele merken die ik niet kende. Al bij al een mager beauty aanbod voor zo’n grote lifestyle concept store!

(Het vorige) Café Beauté

Café Beauté, een beautycafé met (te)veel ambitie

Café Beauté is een gezellige plek waar je terecht kunt om je nagels, wimpers of wenkbrauwen te laten bijwerken, voor make-up, een facial of een wax beurt. En je kunt er uiteraard ook iets eten en drinken. Via de website kun je een afspraak boeken en zie je meteen wanneer er nog plek is. Handig! De ruimte is wit en licht, girly ingericht. Tegen de muren staan rekken met huidverzorging, geurkaarsen en make-up. Belgische merken als Rainpharma, Cîme, Likami en uiteraard I Am Klean en Cent Pur Cent zijn er goed vertegenwoordigd.

Wanneer ik rond de middag binnen kom is er geen volk. Vreemd, in de andere lunch plekken zit het wel goed vol. Toch moet ik nog wat wachten tot ik naar de behandelingsruimte kan voor mijn pedicure. Het meisje is vriendelijk en de pedicure is verzorgd en niet duur. Maar halverwege de behandeling verdwijnt ze een dik kwartier. Bleek dat ze er alleen voor stond en eten moest maken voor klanten die binnen kwamen. Wanneer mijn nagellak nog aan het drogen is, gaat ze alvast de wenkbrauwen van een andere klant bijwerken. Mijn plan om een hapje te eten laat ik varen, dat wil ik haar niet aandoen. Leuk concept, maar dan moet je wel voldoende personeel hebben om de service te kunnen garanderen.

Scheepvaartplein 1, www.cafebeaute.be

Blos door Frank Gielen

Blos, een heus beauty walhalla

Kim Maes, een voormalige visagiste, gaf haar fascinatie voor huidverzorging en mooie dingen vorm in de webshop Blos. Dat werd een instant succes, dankzij Kim’s kennis, doordachte selectie en persoonlijke aanpak. In een charmant pand met mooie materialen en zorgvuldig gekozen eyecatchers (een design kast van Muller Van Severen in knalgroene staaldraad en een toog en lavabo in groene en rode onyx) heeft ze een uitgekiende selectie clean beauty. De mooiste nichemerken met alltime favourites zoals de verzorging van Susanne KaufmannVerso en Grown Alchemist, de natuurlijke make-up van RMS en Ilia, de mooie zepen van Savons Gemme en de natuurlijke parfums van Abel. En nog veel meer.

Blos, Dr Willemsstraat 16, 3500 Hasselt. www.blos-shop.com.

Lees ook: 

Onze favoriete Belgische beauty webshops

De beautygeheimen van Kim Maes

Detox je badkamer met Kim Maes

 

Dit artikel delen op
Sofie Albrecht
Sofie Albrecht